De knit & knot beurs
De knit & knot beurs

De knit en knot beurs 2019

Een bezoekje aan de gezelligste brei- en haakbeurs van Nederland. Dat kan alleen maar de Knit & Knot in Tilburg zijn. Vandaag neem ik jullie mee op mijn bezoekje aan de beurs, en vertel ik graag waarom ik de Knit & Knot zo leuk vind. En wie weet zie ik je daar dan wel op de volgende editie!

Onderweg naar de beurs

Ik kwam met de trein aan op Tilburg, en moest nog even wachten tot ook mijn vriendin er was. Samen vertrokken we naar de beurs. Zelfverzekerd liepen we eerst door de tunnel heen naar de andere kant, waar op de grond een grote pijl stond met het logo van de beurs. De tegenovergestelde richting op. Oeps! Dus draaiden we ons om en volgden we de route die op de stop aangegeven stond. Toch handig!

Bij de Koepelhal aangekomen zien we al wat dames gezellig in het zonnetje staan kletsen, met goedgevulde zwarte tasjes. Het logo van de Knit & Knot prijkt er prominent op, en het ziet er gezellig uit. Binnen leveren we de jassen in bij de garderobe, en ik begroet de leuke toiletdame.

Gezelligheid

Er is hier nog niet zoveel te zien, omdat de rest van de beurs afgeschermd is met rustieke houten schotten. Eerst staat er nog een lange rij tafels, naast een plek waar je koffie, thee en lekkers kan krijgen. Boven de tafel hangen lampionnen en slingers, en we krijgen er allebei al meteen extra zin in. Gezellig!

De kraampjes zijn op dit tijdstip niet zo vol meer, omdat wij er pas na het middaguur zijn aangekomen. Extra fijn, vinden we, omdat we nu heel goed kunnen kijken wat er allemaal uitgestald is. Prachtige wolletjes, hele mooie uitstallingen van handgemaakte items en koopwaar, en vrolijke mensen achter de kraampjes.

Het Workshopplein

In het midden van de beurs is het workshopplein, waar je kan kletsen met Dendennis, een demonstratie kan zien van een spinwiel, of één van de vele toffe workshops kan volgen. Aan de zijkanten staan wat kraampjes waar je (bekende) mensen kan ontmoeten of kennis kan maken met tijdschriften of een wolmerk.

Bijzondere Projecten

Tussen een paar kraampjes in staat een hele grote kerstboom vol met gehaakte versieringen. Hij is flink afgeladen, en het is nog maar de eerste dag van de beurs! Ik vertelde al eerder over deze bijzondere kerstboom, want iedereen die wil kan er iets moois voor maken om in te hangen. Na afloop van de beurs mag de boom naar een Kinderziekenhuis, voor de kindjes die met Kerst helaas niet thuis kunnen zijn. Het is nu al een heel vrolijk gezicht; ik word er blij van!

Naast de grote kerstboom staan een aantal tafels met vrolijke bolletjes garen en patronen. Hier kan je zelf ook een leuke versiering maken. Deze mag je in de boom hangen, of mee naar huis meenemen. Het garen en de patronen zijn door Durable gesponsord. Leuk!

Andere activiteiten

De kraampjes zijn allemaal gevuld met heerlijkheden voor handwerken. Zo is er een kraampje over miniatuur breien en borduren, met prachtige uitstallingen van voorbeelden. Ook kan je er patroontjes kopen of een miniatuur poppetje die al gemaakt is.

Tussen de kraampjes gestopt staat een tafel met kleurboeken, een tafel met mandjes wol waar je de verschillende soorten kan uitproberen en is er een breidokter aanwezig, waar je al je vragen kan stellen over breien of haken.

Bij een andere kraam kan je je eigen wol verven, of een muts of sjaal. Ook is er een kraam met een mooie jurk versierd met strengen wol van verschillende soorten en maten. Hier kan je raden welke soorten het zijn voor een leuke prijs.

Zitplekken

Helemaal achterin de hal staan nog meer tafels, waar vaak dames en een enkele heer zitten te breien of eten. Hier kan je lekker even bijkomen, een lunch of kopje koffie kopen en energie verzamelen om weer te genieten van de beurs. Eigenlijk is dit een beurs die heerlijk is voor mensen met minder energie, want er zijn veel zitplekken waar je even kan bijkomen. Ik vind dat echt perfect!

Workshops

Op het workshopplein kan je een heel aantal workshops volgen, maar als je wat meer de diepte in wilt kan je ook meedoen aan het Broodje Breien. Dit zijn verdiepende workshops over haak- of breitechnieken, gegeven door allerlei experts. Je leert in een paar uur tijd heel veel over de gekozen techniek, en krijgt ook nog een lekker broodje en koffie of thee. Dit staat nog op mijn wensenlijstje voor een volgende keer!

Helaas was de dag al veel te snel weer over, en moe maar voldaan (met een aantal hele leuke aankopen in mijn tas!) bevind ik me weer naar de uitgang. We worden verleid om een heerlijke negerzoen te kopen, waarmee we heerlijk smikkelend weer naar de trein lopen.

Knit & Knot, het was wederom weer heerlijk! Ik kan niet wachten tot de volgende keer. Ben jij al eens op de Knit & Knot geweest?

Reactie plaatsen