Gehaakte kerstslinger
arrow_drop_up arrow_drop_down

Gehaakte kerstslinger

Kerstmis is echt een feestje… en dat begint met het versieren van ons huis!
De gehaakte slingerketting die ik eerder voor de verjaardagen van de kinderen maakte, haakte ik nu nogmaals maar dan als kerstversiering.

Slingerketting

Bij mijn moeder aan de keukentafel vroeger werd heel wat afgeknutseld. Het maken van slingers was mijn favoriet. En dan bedoel ik die kettingen van stroken vouwkarton. Het idee voor een gehaakte variant was geboren!

 

Kerstgaren

Een tijdje geleden ontdekte ik dus het Stone Washed garen. In de kleuren rood, wit en groen vind ik dit garen echt super geschikt voor de kerst! De XL variant doet ook nog eens extra winters aan. Ik haakte de ketting in de volgende volgorde: rood, wit, groen (herhalen).

Hieronder lees je exact hoe ik te werk ging:

Benodigde haaktechnieken

Lossenketting, halve vaste, halve stokjes.

Benodigdheden

Haaknaald 4,5
Scheepjes Stone Washed XL
rood: 847 red jasper
wit: 841 moon stone
groen: 846 canada jade

Beschrijving

Toer 1 Haak 35 lossen en sluit met een halve vaste.
Toer 2
 Haak 2 lossen (deze gelden als eerste halve stokje)
Toer 3 Haak in alle steken een half stokje in de achterste lus) en sluit met een halve vaste (herhaal nog 3 keer)

Let op! Bij het aansluiten van een nieuwe kleur, zorg je na 35 lossen, dat je voordat je de halve vaste maakt om hem te verbinden, hem door de vorige kettingschakel haalt. Zie onderstaande foto:

Ga zo door tot je je slinger lang genoeg vindt.

Veel haak (en feest) plezier!

Ik ben één van de vier ambassadeurs van Breiclub, en wij bloggen beurtelings, iedere zondag. Volg ook Akkelien, Alexa en Sietske. Je vindt hun blogs hieronder:

https://debreimeisjes.blogspot.com/
http://amilishly.nl/
http://www.sietsaandehaak.nl

 

Over de schrijver
Liefgehaakt: Ik ben Wietske, moeder van een zoon en dochter en werkzaam als Online marketeer. Ik haak nog maar enkele jaren. Toen ik voor mijn dochtertje niet het mutsje kon vinden dat ik voor haar wilde, besloot ik het zelf te gaan haken. Na een cursus ben ik echt ‘hooked’. Ik haak iedere dag! Ik maak voornamelijk items voor babytjes: fotoprops voor newbornfotografie maar ook kraamkadootjes. Af en toe haak ik ook iets voor mezelf of voor mijn interieur. Een andere hobby van mij is fotografie; ik houd van mooie plaatjes. Graag maak ik mensen blij en hoop andere haaksters te inspireren. Volg je mij al op Facebook, YouTube of Instagram @liefgehaakt ? Mijn blogs vind je terug op http://lief-gehaakt.blogspot.nl
Reactie plaatsen