De 010 trui voor de Warmetruiendag - Breiclub.nl
De 010 trui voor de Warmetruiendag - in wording

De 010 trui – ik ben er mee bezig. Apart verhaal ook – in een groep op Facebook werd gevraagd of iemand tijd en gelegenheid had om in een rap tempo de 010 trui te breien. Per slot van rekening is het al snel 5 februari, en dat is in 2016 de dag, die is omgedoopt tot Warme truiendag.

Rotterdam Duurzaam probeert de mensen binnen de stadsregio Rotterdam wegwijs te maken en aan te zetten tot besparen. Zij lieten een eigen trui ontwerpen – voor dames, heren en kinderen, die gratis te downloaden is op hun website.

Dit ter ere van de 10e Warme Truiendag.

De patronen vind je hier – even doorscrollen naar beneden.

Goed… maar terug naar de 010 trui

Het patroon is niet echt moeilijk, de uitdaging die er in zit is het getal 010 die in grote cijfers ingebreid moet worden. Ik brei de trui op maat 52. Ben er wel achter, dat de maattekening niet helemaal klopt met de geschreven tekst, maar dat mag de pret niet drukken.

Achterpand en mouwen heb ik vlot kunnen breien, meestal ’s avonds tijdens het tv kijken. Het voorpand is een ander verhaal. Doordat er best behoorlijke ruimtes zitten tussen de cijfers krijg je behoorlijke lussen aan de achterkant van het werk. Ik heb het geprobeerd op de Intarsia methode… maar dat werd hem niet. Je moet toch op bepaalde stukken de draden achterlangs meenemen; en dat zie je aan de voorkant.

De 010 trui voor de Warmetruiendag

Het had als gevolg dat ik mij nogal begon te frustreren, tot op een gegeven moment de maat vol was. Het deel voorpand wat ik tot dat moment had is met een mooie boog in de kliko beland. En ik ben opnieuw begonnen; maar dan op mijn manier.

Affijn… ik loop dus iets achterstand op, op mijn schema, maar op het tempo wat ik nu heb, dan komt de trui vandaag of morgen echt helemaal af, en kan ik hem in elkaar gaan zetten.

En dan… lekker weer sokken breien en haken! Want de verwarming kan pas echt een graadje lager, als ook de voeten worden voorzien van warme sokken.

Voor Chefwol.nl is februari dus ook warme voetenmaand; waarbij zowel gebreide als gehaakte sokken centraal staan.

Ze hebben hele mooie sokkengarens in de webshop in diverse leuke kleuren. Ga daar gerust eens een pakketje scoren, of verlekker je aan de garens van Opal, Onion, Adriafil Calzasocks, Scheepjes of Chefwol’s Finest.

Keuze genoeg!

greet van Felius
Door

greet van Felius

op 01 Oct 2019

Ik wil graag wat vragen.Ik heb drie ons mohair garen is dat genoeg om een trui voor mij zelf te breien?

Reactie plaatsen