Restjes wol over? Brei de restjesdeken van Arne en Carlos!
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
14

Restjes wol over? Brei de restjesdeken van Arne en Carlos!

2 min
14

Iedere breister heeft ze… restjes wol, ik ook! Heel veel restjes wol die ik in mijn mand bewaar, die ik ooit nog denk nodig te hebben en die ik niet zomaar kan weggooien. Toen ik jaren geleden het boek Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten cadeau kreeg, zag ik gelijk al de mooie restjesplaids die zij in dit boek hebben staan. Ik had een bestemming voor mijn restjes wol gevonden…..

restjes wol

De boeken van Arne en Carlos staan altijd vol leuke en inspirerende voorbeelden. Op de pagina’s 82 en 83 van het boek Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten laat dit duo hun plaids van restjes zien. Vooral de kleuren en de combinaties die zij in beide plaids hebben gebruikt, vind ik erg mooi.

restjes wol

Arne en Carlos zeggen zelf in hun boek: “Ons geheim voor een leuke plaid is: laat het toeval een rol spelen, dan krijg je het aardigste resultaat.

Met andere woorden: denk niet te veel na over kleuren en combinaties, maar laat de restjes garen voor zich spreken.

Lekker recht toe recht aan breien

Ik heb 250 steken opgezet met breinaalden nr. 3,5 en dan is het maar wegtikken door alle naalden recht te breien. Ik heb wel de eerste naalden in boordsteek 2/2 gebreid en begin en eindig elke naald met 6 steken boordsteek 2/2 zodat de randen niet gaan krullen.

Mijn plaid vordert gestaag en ik brei ook niet echt door, want er komen elke keer andere brei- en haakprojecten tussen door. Dus dit is echt zo’n work in progress…….

Ik pak mijn plaid elke keer weer op als ik gewoon zin heb om recht toe recht aan te breien.

Inmiddels ben ik zover dat als ik aan het breien ben zelf al lekker warm onder mijn restjesdeken zit.

restjes wol

Persoonlijk en uniek

Wat ook zo leuk is dat je plaid heel persoonlijk en uniek wordt doordat jij bepaalt welke restjes, welk garen en welke kleuren je gebruikt. Zo heeft iedere plaid zijn eigen ‘charme’. Dat zie je ook al als je beide plaids van Arne en Carlos ziet en vervolgens mijn versie.

Ik hoop mijn plaid in de komende maanden af te gaan krijgen en ik zie mezelf al lekker ’s avonds buiten zitten op de veranda onder mijn eigen gebreide restjesplaid.

Heeft één van jullie ook al de restjesdeken van Arne en Carlos gebreid of ben je net als ik nog bezig? 

Reacties
Categorieën