Op bezoek bij… Twee steekjes los in Hattem
Op bezoek bij… Twee steekjes los in Hattem

Op bezoek bij… Twee steekjes los in Hattem

Vakantie in eigen land. Niets is leuker dan na half de wereld over te hebben gevlogen, uit te vinden dat er om de hoek ook een meer dan gezellig plekje zit om de dag door te brengen. Om maar een suggestie te doen: Hattem. Alhoewel er moet wel een disclaimer bij, er zitten zeker twee steekjes los in dit pittoreske stadje net onder de rook van Zwolle.

Want, steken Roelie en Lisette van wal als de dominee weg is, ondanks het uiterlijk en het dorpse karakter is het toch wel zeker een stad. En ze kunnen het weten nu ze inmiddels alweer zo’n twee jaar hun garens verkopen in een mooie ruime winkel net achter een van de toegangspoorten. Twee Steekjes Los, zeker verwijzend naar de trotse eigenaren, komt voort uit een opmerkelijke samenloop van omstandigheden. Een haakclubje, ‘De Haakmutsen’, die op een verjaardag liepen te grappen over wat ze zouden doen als ze alle beroepen konden kiezen. Een wolwinkel zeiden Roelie en Lisette die elkaar via de groep hadden leren kennen. Een grapje dat bleef hangen en bleef knagen. En na veel rekenwerk, bezoeken aan winkels en van vertegenwoordigers en het vinden van een pand groot genoeg voor de tafel was het op 10 juni dan toch echt een feit.

Beiden zijn import maar geadopteerd. Kortom, niet afkomstig uit de stad maar inmiddels wel onderdeel ervan. En dat kost best wat tijd en geduld. Het belangrijkste aan het hebben van een winkel is vertrouwen – in het assortiment, de naam en de personen. Inmiddels beginnen ze steeds meer naam te krijgen, mensen kennen de winkel en de kring van klanten wordt steeds groter. Verbaasd onderbreekt Lisette halverwege het gesprek om op te merken dat ze nog steeds de tafel niet hebben genoemd. De grote houten tafel achterin is het hart van de winkel.

 

Ze zien voor de winkel een belangrijke sociale functie weggelegd. Zo organiseren ze vier keer per week een handwerkcafé. Een kopje koffie, een luisterend oor en een boel hulp en inspiratie. Met een duidelijke gedachte, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt en wat je kunt betalen – iedereen verdient een middagje weg. Roelie wordt nog steeds het meest blij van het contact met mensen. Over alles, maar natuurlijk ook het geven van goed advies. Lisette vindt het heerlijk om na te denken over hoe ze meer mensen kunnen inspireren en leuke dingen kunnen organiseren.

Maar waar ze vooral van genieten is de samenwerking. Waarop ze precies vertellen wie waar het beste in is en blijkt dat ze elkaar perfect aanvullen. De verrassing dat twee mensen elkaar vinden in een gezamenlijke hobby, ambitie en -vooruit- een liefde voor roze en glitter. Er mogen dan wel twee steekjes los zijn, maar ze laten zeker geen enkel steekje vallen in de service naar hun klanten. Mijn advies? Schuif eens aan!

 

Reactie plaatsen