Boek Review: The Sock Drawer
Boek Review: The Sock Drawer

Boek Review: The Sock Drawer

Het mag dan een Engelstalig boek zijn, als je al wat langer kan breien; en zeker als je al sokken kan breien, dan maakt dit feit niet uit. The Sock Drawer door Verity Castledine is HET ideale boek voor de verder gevorderde sokken breister. De 10 prachtige patronen worden goed gecomplimenteerd door de fantastische foto’s, en er zijn bij elk patroon zelfs diagrammen te vinden. Wat ik verder van dit boek vond lees je hieronder.

 

Platen

Het allereerste dat mij opviel bij het boek The Sock Drawer zijn de prachtige platen. Of moderner gezegd, de ontzettend mooie foto’s. De sfeerfoto’s passen perfect bij de patronen. Er zijn grotere overzichtsfoto’s, voor elk patroon, en er zijn detailfoto’s van de steken.

Duidelijke taal

De patronen worden duidelijk uitgelegd, en achterin het boek is er een lijst met alle gebruikte afkortingen en andere dingen die je moet weten. Daarnaast heeft elk patroon een diagram van de gebruikte steken. Al met al, heel prettig om mee te werken!

De patronen

Ook de verscheidenheid van de sokken zelf is noemenswaardig. De sokken zijn gevormd uit wat ingewikkelde steken lijken, maar wat na een aantal herhalingen ook prima uit het hoofd te doen is. Soms is het wel even oefenen, maar als je het boek erbij houdt dan krijg je zeker een mooi resultaat. De sokken hebben prachtige namen, zoals Delilah en Arwen. Als echte Lord of the Rings fan en fan van die mooie sierlijke namen werd ik er erg blij van.

 

Hielen en boorden

Eén van de dingen die ik echt geweldig vind aan dit boek zijn de hielen en boorden. De ontwerpster, Verity Castledine, gebruikt in alle patronen hielen en boorden die echt bij het patroon van de sok passen. Dit betekent dat er een aantal verschillende soorten langskomen, wat ik zelf heel leuk vond, omdat dit meteen mijn kennis uitbreidde. Handig!

Oh, eh, mocht je er zelf niet zo fan van zijn, en liever elke keer dezelfde hiel willen breien, je kan prima jouw eigen favoriete hiel gebruiken bij de patronen. Over het algemeen worden alle patronen bij het been helemaal rondom in de siersteek gebreid, en dan bij de voet alleen over de bovenkant. Hierdoor kan je ook makkelijk je eigen hiel gebruiken.

Minpuntjes

Helaas vond ik ook een aantal dingen aan het boek die ik wat minder vind. Zo zat er een briefje bij met een heel aantal fouten die er in de tekst te vinden zijn. Dat is altijd jammer, maar zeer begrijpelijk. Tenslotte geeft Verity zelf het boek uit. Iedereen die het boek nu koopt krijgt de nieuwe editie, en die is zonder fouten!

Een ander minpuntje vond ik dat veel patronen moeilijk aan te passen zijn voor andere aantallen steken. Zo moest ik een sok een aantal keer opnieuw breien omdat hij veel te groot werd. Uiteindelijk ben ik creatief geweest om de sok voor mijn voeten aan te passen. Hij is alsnog heel mooi geworden!

Conclusie

Al met al vind ik the Sock Drawer toch wel het leukste boek voor de sokkenfan. Je kan echt lang vooruit met de patronen, helemaal als je varieert met de soorten garens die je ervoor gebruikt. Mijn boek is al aardig aan het slijten, met hier en daar een vlek en krullende hoekjes. In mijn ogen is dit alleen maar mooi, want dit betekent dat het boek écht goed gebruikt wordt!

 

Details

Nog even wat details over dit boek, zodat je hem ook zelf kan vinden en aanschaffen:

The Sock Drawer

Ten beautiful patterns to expand your collection

by Verity Castledine

ISBN: 979-0-9955333-0-1

Richtprijs: ongeveer 15 pond (rond de 17€)

Te koop bij: Truly Hooked Etsy (https://www.etsy.com/uk/listing/449213136/the-sock-drawer-pattern-collection)

Het is mogelijk een drempel om dit boek uit Engeland te moeten kopen, maar ik kan je verzekeren, als je van sokken breien houdt, is dit echt een aanrader! En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed een prachtige streng handgeverfde wol mee bestellen…

Oh, enne, er is inmiddels ook al een tweede boek uit! Dus als je inmiddels al klaar bent met deze 10 patronen, nu kan je weer vooruit. Race jij ook gauw naar Etsy om dit boek te kopen? Of heb jij hem al? Ik ben stiekem benieuwd wat jullie favoriete patroon hieruit is, laat je het ons weten?

vWNQEigYjb
Door

vWNQEigYjb

op 11 Oct 2019

ZSdnRgzH

WrvHLKRutMkN
Door

WrvHLKRutMkN

op 11 Oct 2019

PvAJWSaXbhVpmHo

yWsuYMAD
Door

yWsuYMAD

op 11 Oct 2019

GMWeyotfcJXdY

GNzTAFguBUlDdxM
Door

GNzTAFguBUlDdxM

op 11 Oct 2019

wDXcIOVkg

AuGkDFBUzVW
Door

AuGkDFBUzVW

op 12 Oct 2019

aonzDIcMdsUYNjH

INAmBkhzLntXPE
Door

INAmBkhzLntXPE

op 14 Oct 2019

MhQwjiRF

nYreHTSZhqG
Door

nYreHTSZhqG

op 14 Oct 2019

MEymOlLAFBwH

mkOsrlwjf
Door

mkOsrlwjf

op 14 Oct 2019

JELohsVcDw

mIAHrEvBlnyDVRp
Door

mIAHrEvBlnyDVRp

op 14 Oct 2019

ybZfteYNq

VFSRrAMjixO
Door

VFSRrAMjixO

op 15 Oct 2019

rRSNuqFBw

Reactie plaatsen