Op bezoek bij… Creahuys 41
Op bezoek bij… Creahuys 41

Op bezoek bij… Creahuys 41

Vooruit, Hazerswoude Rijndijk ken ik eigenlijk alleen van de verkeersinformatie van de radio. Vreemd eigenlijk dat ik af en toe de hele wereld over reis naar de meest bijzondere en onbereikbare plekken, maar dat ik sommige plekken in Nederland nog nooit ‘van dichtbij’ heb gezien. Afijn, tijd om Willie uit de schuur te halen (mijn auto heet Free Wheely – omdat ik nu overal heen kan – roepnaam Willie) en richting de randstad te rijden. Net terug van een lang weekend Duitsland had ik helemaal zin om aan te schuiven. Vooral omdat mijn bezoek precies samenvalt met een haak-aan ochtend. Gezelligheid gegarandeerd dus.

De thee is al ingeschonken voordat ik goed en wel ben neergestreken op de stoel aan de lange houten tafel die het centrum is van de showroom/winkel of hoe je het ook wilt noemen. Hoge kasten gevuld met de meest fleurige bolletjes wol langs de wanden en ontwerpen en gehaakte spullen die je vanaf alle kanten aanstaren maakt dat ik bijna niet weet waar ik eerst moet kijken. We haken en kletsen gezellig over wat we aan het maken zijn, waarom ik in vredesnaam een uur in de auto heb gezeten om hierheen te komen en waarom een aantal mensen er niet bij kunnen zijn vanochtend. Het is een leuke groep mensen die elkaar regelmatig zien en dingen met elkaar delen die verder gaan dan een haakpatroon of een favoriete kwaliteit garen. Creahuys 41 is ook veel meer dan gewoon een winkel.

Een aantal jaar geleden zat Audrey thuis toen Debby haar aanstak met het haakvirus. En een heftig virus was dat zeker. Van woonaccessoires op de markt, naar een webwinkel en de slaapkamer vol met dozen aan voorraad Scheepjeswol. Toen de opslag verhuisde naar een nieuwe locatie kwam daar een haak-aan bij op de dinsdag en kon je een afspraak maken om kleurtjes te komen kijken. De openingstijden zijn inmiddels aangepast, de winkel is 4 dagen en een koopavond in de week geopend. En inmiddels komen er mensen vanuit het hele land en zijn ze opeens bekend. Daar kan samen fantaseren op de bank dus toe leiden, lachen Debby en Audrey.

De naam zegt het al, maar het doet vooral aan als een huis. Er is ruimte, tijd en aandacht voor iedereen. Of je nu een grote portemonnee hebt met mooie plannen of grootse plannen met een kleiner budget. En als je even een dagje voor jezelf wilt hebben. Het gaat om meer dan alleen garen kijken en verkopen en workshops organiseren. Tijdens de haak-aan wordt er uitgebreid met elkaar gesproken over het alledaagse leven. Het is bijna een soort ontmoetingsplek aan het worden waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. En die ruimte is er ook, ‘je kunt het positieve brengen door er te zijn’. Kortom, de deur in Hazerswoude Rijndijk staat altijd open, de koffie loopt en zeker als je een bolletje Softfun of Whirl mee wilt nemen, zijn Audrey en Debby je grootste fans.  En zo niet? Dan is het in ieder geval bijzonder gezellig. Ik ga in ieder geval snel weer langs!

 

Reactie plaatsen