Mijn om(ge)haakte windlicht!
Mijn om(ge)haakte windlicht!

Mijn om(ge)haakte windlicht!

Op zoek naar..
Ken je het boek “Craftdates”? In dit mooie boek boordevol zelfmaak ideeën kwam ik gezellige windlichten tegen. Om(ge)haakte accu bakken. Ik vond dit zo leuk! Ik ging direct in mijn vazenkast, op zoek naar de geschikte vaas. Ik heb héél véél vazen, maar net niet die ene.

 

De geschikte vazen.
Dus eerst maar even een ritje naar de plaatselijke kringloop gemaakt. Dit is zeker geen straf! Ik kom er geregeld en vind er iedere keer weer iets naar waarde. Nu vind ik ook vele dingen mooi en zie ik overal wel weer iets creatiefs in.

Vazen
Zo nu ook.. ik vond de accubakjes die ik zocht of eigenlijk die ik graag voor dit project wilde gaan gebruiken. Bij de kringloop staat de potterie buiten. Potten, glazen en vazen in allerlei soorten en maten. Sommige vazen staan er al een hele tijd en zijn al of nog gevuld met ..regenwater! Handig haha.
Na even speuren, vond ik “DE” bakjes. Wat een treffer zeg! Dus direct deze vazen mee naar huis genomen. De glazen even door een sopje gehaald en aan de slag gegaan. Ik had nog echte wol van een eerder gemaakte wandhanger over. Nou wat denk je.. precies genoeg voor een paar windlichten. Je hebt niet echt veel nodig voor dit werkje.


Windlicht in de maak
De rij lossen waar je mee begint niet te los om de vaas doen. Je kunt de lossencirkel beter iets te krap maken. Even passen en meten! Dit geldt voor iedere toer die je maakt. Trek het hoesje even over de vaas en kijk of je goed bezig bent. Ik volgde het patroon uit het boek en heb één toer minder gehaakt. Dit is de wol die ik gebruikte : Drops Wool en een restje zilvergaren. De steken komen mooi tot hun recht. Net als de knoop!
Ik ben tevreden en er volgen zeker weten meer.


Windlicht in de maak
Het boek “Craftdates” boordevol DIY vind je onder andere bij https://www.bol.com/nl/p/craft-dates/9200000084910618

Ga jij ook zo’n gezellig lichtje maken?

Groet,
Ingrid

Https://hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Nov 2018

Super leuk boek inderdaad! En die potjes zien er erg leuk uit. Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen