De stoomboot is onderweg, leuke Sint- en Piethaakideen - Breiclub.nl
“Hij komt hij komt.. de goede beste Sint!”

Ja het is (bijna) weer zover. Sint komt bijna weer in het land. Maar eerst het “Sinterklaasjournaal” met Dieuwertje Blok. Zo leuk al die verhalen en belevenissen. Er gebeurt van alles in en rondom  de stoomboot. De kinderen en ik genoten hier enorm van. En het was ook best af en toe een beetje spannend!

Het was en is altijd de vraag of Sint er in slaagt om op tijd te komen voor Sinterklaas avond. Spannend!! Kijken jullie ook?

de stoomboot

In de winkels kom je al veel Sinterklaas artikelen tegen. Ik geloof eind Augustus al. Nou.. dan eten wij nog geen pepernoten! Afgelopen week heb ik de eerste pepernoten gehaald.

Ik zag een leuk patroon voor: pepernoten haken. Die wil ik zeker met jullie delen. Er zit ook een patroon voor een gezonde snack bij namelijk…een wortel. Of toch voor het paard van Sinterklaas!?  ;-)

de stoomboot

Enige jaren terug begon ik weer te  haken. De kinderen waren toen nog wat kleiner en ik kocht dit boekje:  Gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts.

Ik heb vele poppetjes uit dit boekje gehaakt waaronder de Sint met zijn Piet en natuurlijk zijn trouwe schimmel. Voor de baard van Sint en de manen van zijn paard gebruikte ik mooi zacht pluche garen. Het effect is echt leuk!

de stoomboot

Wat een mooie patronen en het resultaat mag er zijn!

de stoomboot

De kinderen hebben er heel veel mee gespeeld. Toen de kinderen wat ouder waren hing ik de poppetjes in een tak. Dit stond erg feestelijk.

Van de week zijn we naar KreaDoe geweest. Hier hebben we kennis gemaakt met Annemarie Arts.

Ze had nu een mooie Sinterklaas handpop gemaakt! Ik vertelde haar van mijn “eerste Haaksels”. Uit haar boekje van haar patronen! Vond ze erg leuk.

de stoomboot

Bij Krea Doe was de stoomboot met Sinterklaas en zijn Pieten al aan gekomen! Wat een mooi geheel en leuk om te maken.

Al met al een gezellige tijd vol verrassingen!!

Hier nog een link naar een patroon van zwarte piet.

Zie ginds komt de stoomboot! Zien jullie hem al? Ben je ook aan de haak voor Sint?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Reactie plaatsen