Kerstapplicaties, inspiratie om te haken
Kerstapplicaties, inspiratie om te haken

Kerstapplicaties

Ik ben geen fan van de feestdagen, tenminste niet de dagen zelf. Tuurlijk ze zijn gezellig en fijn, maar veel fijner vind ik de donkere dagen ervoor, als er nog van alles gebeurt en van alles te doen is. En waarin je overal een beetje kerst en glamour aan kunt toevoegen. Hierbij een eerste Do-It-Yourself gids over hoe je overal een beetje kerst aan toevoegt, met een haaknaald en wat draad – welke vorm dan ook. Laat er veel kerstlichtjes branden!

1. Kerstapplicaties

De kersttruien en vooral de foute versie, is inmiddels wereldberoemd. Maar zelfs je little black dress voor de holidays kun je prima opleuken met een kleine gehaakte sok of een vrolijke kerstboom. Een sterretje hier en een balletje daar. Zo loop je er hip en kerstig bij van het jaar. Al doe je er misschien wijs aan om eerst even advies aan een derde te vragen of het kan – mijn modeadvies is nogal, laten we het persoonlijk noemen. En hoewel een foute kersttrui niet mis kan gaan, pakt dat misschien anders uit met een rode sok naast een vaalgroene kerstboom en een gouden ster erboven.

2. Cruciale aanvullingen op je interieur

Lichtjes, lichtjes en lichtjes. Maar ik vind het altijd zo jammer, zeker nu ik vanuit huis werk, dat er overdag zo weinig van te zien is. Niet dat ik mijn huis nu in een kermis om wil toveren, maar een beetje rood en glam is nooit weg. De kerstboom van Mala Designs ligt momenteel nog enigszins onherkenbaar in mijn box met af te maken projecten, maar er is hoop dat hij volgend jaar in blakende gezondheid op het dressoir staat. Ondertussen ben ik aan iets geweldigs bezig. Met een beetje improvisatie en een beetje hulp van Pinterest ben ik een kleedje met kerstbomen en kraaltjes aan het maken. Het voordeel van het beursseizoen vlak voor de feestdagen is dat je heerlijk in kunt slaan voor nieuwe projecten. Zo ook deze. Verder staan er nog klassieke steronderzetters op de lijst en natuurlijk een sparkling tafelloper. Neem hiervoor bijvoorbeeld een patroon van een klassieke sprei met banen en een goede dosis glittergaren, haak een van de banen en je krijgt een geweldige tafelloper. Of haak een aantal toffe vierkanten naar eigen inzicht en haak ze aan elkaar voor een loper.

3. Een knuffelige kerst

Ik heb mijn liefde voor knuffels nooit onder stoelen of banken gestoken. Mijn bed lag er vroeger vol mee. En ach, sommige dingen veranderen niet. Hoe dan ook, nu er laatst een hele lading richting Roemenië is gegaan om andere kindjes blij te maken, is het tijd om mijn bankleuning weer op te vullen. Al is dat tijdens de kerstdagen geen enkele moeite. Noa, de kerstbeer, zit al jaren aan de ene kant van de bank en na vorig jaar is Tomte Tilly daarbij gekomen. Een van de weinige haakpatronen die ik in twee avonden af heb gehaakt en werkelijk niet mee kon stoppen. Het grootste voordeel zijnde dat je deze twee schatten prima tot ver na Driekoningen kunt laten staan.

  

Er is altijd een goed excuus om te haken. Maar kerst is nog altijd het leukste moment om te haken, en voor te haken. Vooral omdat je anderen er net zo blij mee maakt. En met mijn nieuwe auto buiten op de parkeerplaats, weet ik zeker dat mijn kamer bij mijn ouders met de kerstdagen gevuld gaat zijn met sprakle & Christmas.

Reactie plaatsen