Kerststerren haken - Breiclub.nl
Kerststerren haken

De feestdagen komen er weer aan. En daarbij hoort ook een kerstboom plus uiteraard de versiering. Dan is er toch niets leuker om je eigen kerststerren te haken.

In dit artikel laat ik zien welke sterren ik gehaakt heb. En wat je met de gehaakte decoratie kan doen. Ik heb overal de linkjes naar de patronen erbij gezet.

Vorig jaar ben ik begonnen met kerststerren haken. Ik ging namelijk op een freubelfair staan en ik wou wat leuke freubels haken die snel klaar waren.

Eerst maar eens het wereldwijde web verkennen om te kijken wat voor mooie patroontjes er waren. Ik kwam toen al snel op de blog van francien’s haakwerk. Daar vond ik dit sterretje.

Kerststerren-haken-2

Dit is allemaal dezelfde ster maar met verschillende diktes haaknaalden en verschillende diktes garen gemaakt. Hierdoor kun je dus eigenlijk al eindeloos variëren met maar 1 patroon. Maar ik heb nog meer patroontjes opgezocht.

Op de blog van Textiel handwerken vond ik nog een paar patroontjes.  Deze ster heb ik gehaakt.

Kerststerren-haken-4

Om het een beetje kerstig te maken heb ik glittergaren gehaald bij de Zeeman. Ik wou namelijk niet meteen een hele boel geld uitgeven. Want ik wou wat verdienen aan de freubelfair. Ik heb in totaal 5 bollen glittergaren gehaald. In de kleuren paars, wit, grijs, goud en roze.

Eigenlijk wou ik nog wel meer garen halen, maar daar was mijn man het niet helemaal mee eens. Ik heb namelijk ook al een hele verzameling garen. Maar volgens mij ben ik daar niet de enige in. Maar toen ik mijn man liet zien wat ik er van maakte vond hij het ook wel goed. En zo zat ik avond aan avond allemaal kerststerren te haken.

Ondertussen ging mijn zoektocht naar kerststerren wel door want ik wou mijn collectie uitbreiden. Zo kwam ik op de blog van happy in red.

Ook weer een prachtige ster. 

Kerststerren-haken-3
Ik heb bij alle sterren die ik gehaakt heb een lusje eraan gehaakt. Dit heb ik gedaan door bij de laatste steek niet af te hechten maar 20 lossen te haken en dan met een halve vaste in de volgende steek vast te maken. Dat kun je zien op deze foto.

Kerststerren-haken-1

Deze foto heb ik zelf gehaakt. Het patroon vond ik op de site van drops.

Ik vond ook nog een tip om je werk wat steviger te maken zodat het niet zo op gaat krullen. Namelijk door je werkje even in een mengsel van houtlijm en water te dompelen. Je doet dan een deel houtlijm en een deel water in een bak en daar dompel je je werkje in. Daarna speld je het vast op bijvoorbeeld een stuk karton. Zorg er dan goed voor dat de puntjes mooi strak vastgespeld zijn. Als je het laat drogen dan is het mooi stevig geworden.

Ik heb uiteindelijk 75 sterren gehaakt. Ik vond het echt heel leuk om te doen en ik had er ook goede reacties op. Dus heb je je kerstboom nog niet vol genoeg hangen of heb je nog niet een cadeautje voor je familie dan kun je heerlijk aan de slag.

 

Kerststerren-haken-6

Hierboven zie je de sterren die ik zelf gehaakt heb. Ik had ze voor de freubelfair in een klein kerstboompje hangen. Die had ik gekocht bij de action. Voor het verslag van de freubelfair kun je nog kijken op mijn persoonlijke blog.

Het zijn eigenlijk niet eens allemaal alleen maar kerststerren. Als je ze in een andere kleur haakt dan kun je ze ook gewoon als decoratie gebruiken. Bijvoorbeeld in de kinderkamer. Dat kan echt heel leuk staan.

Kerststerren-haken-5

Zoals je op deze foto kan zien. Dit zag ik op de blog van ingthings. Dit vond ik ook een heel goed idee.

Ook kun je bijvoorbeeld een ster maken met naald 1 en dan die ster op een kaart plakken en die versturen als kerstkaart. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Dus mijn vraag is dan ook: Wat ga jij met je gehaakte kerstdecoratie doen?

Reactie plaatsen