Kerstsfeer creëren!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Kerstsfeer creëren!

Zet een kerstboom op! … op de haaknaald ;-) Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is … is het nu tijd voor een ander sfeertje. Namelijk de kerstsfeer! Het is tijd voor een kerstboom met zijn versiersels!

Ik zag al enkele kerstbomen zowel binnenshuis als in de kerstshows en op kerstmarkten. De kerstmarkten beginnen nu weer volop of ..zijn al bezig. Wat een heerlijke en gezellige tijd is dit toch!

Ik ging met een vriendin naar een kerstshow hier vlakbij.

Kerstsfeer

Op deze kerstmarkt  hadden ze allemaal winkeltjes van vroeger met vele accessoires zoals oude toonbanken en kassa’s. Het zag/ziet er heel gezellig uit. Ik zocht ondertussen ook naar WOL in welke vorm dan ook. Ik vond deze boompjes. Gemaakt van wol.

Kerstsfeer

Plaids en warme dekens zijn helemaal in. Zo ook sloffen in vele soorten en maten van mooie wol. Lekker warm!

Kerstsfeer

Na een fijne morgen  en helemaal in de kerstsfeer gekomen van de kerstmarkt dook in mijn map met kerstpatronen in. Helemaal zin in haken! Ik heb een speciale map aangelegd met mijn favoriete te haken- of gemaakte patronen.

Ik haakte vele kerstboompjes. Het zijn mooie kleine haak projectjes.

Enkele jaren geleden maakte ik deze kerstboompjes.

Kerstsfeer

Het patroon is van http://haak-en-maak.blogspot.nl/2015/12/omas-kerstboom.html?m=1

Het patroon is zo leuk om te maken en is snel klaar met een mooi effect. Ik verstuurde onze kerst kaarten met de kerstboompjes naar mijn familie en vrienden. Ik kreeg hier vele reacties op. Het was leuk om te doen en speciaal.. en dan de reacties.. helemaal top! En ze hadden gelijk een mooie kerstboomhanger.

Ik haakte ze in hun originele kleur maar je kunt ze natuurlijk ook in allerlei kleuren maken oftewel haken.

Zo maakte ik deze kerstbomen slinger.

Kerstsfeer

Het patroon vind je hier: https://atty-s.blogspot.nl/p/gehaakte-kerstboompjes-slinger.html

Ik zou zeggen…zet een kerstboom op! Het is er weer tijd voor!

Ga  “Aan de haak” en ik ben benieuwd welke je gaat maken ;-) ?

Laat het me maar even weten!

 

Een Kerst X  van mij.

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 11 December 2017

Heel leuk, deze patroontjes! Ik haak ook vaak iets om mee te sturen met de kerstkaarten, dat maakt de post toch wat meer speciaal :-) Groetjes, Akkelien

Daphne | Haak & Maak
Door

Daphne | Haak & Maak

op 11 December 2017

Wat leuk om de kerstboompjes hier terug te zien, leuk zijn ze ook met de bruine stammetjes!

Reactie plaatsen