Breiende mannen: we spreken er een aantal! - Breiclub.nl
Breiende mannen

Breiende mannen: laten we het daar eens over hebben vandaag. Want die combinatie zie je niet vaak (meer).

Hoe je brein soms werkt daar snap ik niets van maar bij het nadenken over een onderwerp van mijn nieuwe blog kwam ik opeens op handwerkende mannen.

Via breien -> boeken kwam ik uit bij kerstballen bij Anne en Carlos, de overbekende Noorse breiende en ontwerpende mannen die ondertussen al vijf boeken uit hebben gegeven. Wat kunnen wij leren van breiende mannen?

Boeken van breiende mannen: Anne & Carlos

De boeken van deze bekende breiende mannen zijn:

–      Noors breien

–      Breien op hun paasbest

–      Poppen breien

–      Breien de bloemetjes buiten

–      Kerstballen breien

breiende mannen

Uit het laatstgenoemde boek heb ik bijna alle ballen gebreid. Ondertussen zijn mijn kunstwerkjes nu bij mijn surrogaat kleindochter beland maar ik ga voor deze kerst misschien wel weer gebreide ballen in de boom hangen.

Het boek Noors breien staat hoog op mijn verlanglijstje!

 

Meer breiende mannen

Geïnspireerd door deze mannen ben ik op het wereld wijde web zoek gegaan naar nog meer breiende of hakende, ontwerpende mannen. 

Via de breiende mannen op het eiland Taquile, tien beroemde of beruchte breiende mannen in de geschiedenis  kwam ik bij Stephen West,  een breiende, ontwerpende man die in Amsterdam woont en vooral bekend is om zijn omslagdoeken.

Ik moet met enige schaamte toegeven dat ik nog nooit iets van hem gebreid heb maar na een rondje op zijn website ga ik dit zeker doen.

Hij ontwerpt vooral accessoires en heeft naast kooppatronen ook een aantal gratis patronen op zijn website staan. Hij ontwerpt ook  nog eens mutsen en zoals jullie misschien wel weten heb ik een zwak voor mutsen en deze van Stephen West heeft mijn hart gestolen!

 breiende mannen

Een hele beroemde mannelijke ontwerper is Kaffe Fasset die naast breit ook quilts ontwerpt, borduurt, patchworkt, mozaïekt en schildert.  Het is niet een ontwerper die mij enorm aanspreekt maar ik vond dat hij toch niet mocht ontbreken.

Hakende mannen?

Hakende mannen zijn wat lastiger te vinden maar wel kwam ik onze “eigen” Nederlandse hakende man, dendennis tegen. Een jonge enthousiaste ontwerper die vooral prettig gestoorde amigurumi figuurtjes ontwerpt en haakt.

Jong geleerd is oud gedaan

 Nog jonger is Joep. Joep is 13 en haakt mutsen, hij haakt er zoveel dat hij ze verkoopt!

breiende mannen

Mijn favoriete haakman is echter Matt van het blog According to Matt. Ik lees al een hele tijd zijn blog en wordt enorm blij van zijn kleurrijke haaksels en ontwerpen.

Vooral deze deken vind ik super en staat hoog op mijn to do lijst. Hoe hij dit prachtige kunstwerk maakt beschrijft hij hier.

Breiende mannen in je omgeving?

Tot zover mijn zoektocht naar handwerkende mannen op het internet en dwalen mijn gedachten af naar hakende of breiende mannen in mijn naaste omgeving en helaas moet ik bekennen dat ik die niet heb of ken.

Zou ik ze willen kennen? Ja! Ehm ja? Ik zou best verbaasd kijken als ik er één tegen zou komen. Neemt niet weg dat ik het reuze stoer vind dat mannen kunnen en durven te haken of breien.

Zou ik het leuk vinden als mijn eigen man hakend of breiend naast me op de bank zou zitten? Ehm, ik weet het niet, ik weet het echt niet.

Ken jij nog meer breiende mannen? En hoe zou jij het vinden als jouw man gezellig mee breit of haakt?

Bianca Boonstra
Door

Bianca Boonstra

op 09 Jul 2014

Charles Voth uit Canada breit, haakt, is tech-editor bij Inside Crochet en heeft ontwerpen gehad die de Vogue cover sierden. Shannon Mullett-Bowlsby is ook een ontwerper die prachtige dingen haakt, Francis (van Bart en Francis) breit, voor zover ik weet. Ze zijn er dus wel.Ik heb trouwens ooit een handtekening bemachtigd van Arne en Carlos toen ze hier in Nederland waren om de kerstballen te promoten. Heb van hun enkele boeken in huis, waaronder Noors Breien.Mijn oudste zoon kan haken, mijn middelste zoon breit zo nu en dan.

Angelique
Door

Angelique

op 09 Jul 2014

Wat leuk dat je zoons breien/haken. Heb de mijne nog niet zover gekregen. Hij heeft zijn klas wel opgegeven voor schoolboeken dus wie weet mag ik het hem nog eens leren ;)

Angelique
Door

Angelique

op 09 Jul 2014

Schoolboeken = school breien

Saskia Benen
Door

Saskia Benen

op 09 Jul 2014

Bij onze breiclub zijn twee breiende mannen, een ervan kon helemaal niet breien en breit nu sokken. Dat hebben we hem geleerd. De ander breit truien voor zichzelf.Groeten Saskia

Angelique
Door

Angelique

op 09 Jul 2014

Wat leuk. De eerste breiende man in mijn omgeving moet zich nog melden.

Wilga
Door

Wilga

op 09 Jul 2014

Ik ken nog wel breiende mannen: Oscar en Cey van Pera&Pasha (zie www.perapasha.no)! En of ik mijn eigen man breiend/hakend op de bank zou willen... Op zich geen probleem mee, maar ik zie het die van mij gewoon echt niet doen.

Wilga
Door

Wilga

op 09 Jul 2014

Foutje, de website moet zijn: www.perapasha.nl

Theo
Door

Theo

op 03 Oct 2014

Hier dan een reactie van een man die zelf breit. Niet zo veel, maar als ik een keer weer zin pak ik de pennen weer ter hand

Ferr
Door

Ferr

op 06 Oct 2014

Hoezo weinig breiende mannen!!! ( ferr.nl )

Rien Beijersbergen
Door

Rien Beijersbergen

op 30 Apr 2018

Beste onbekende ik brei al 20 jaar heerlijk hoor een goede therapie

albert heim
Door

albert heim

op 26 Nov 2014

Hallo Angeliqueik ben Albert Heim en heb mijzelf al jaren geleden leren breien. Ben nog steeds op zoek naar andere mannen om deze hobby mee te delen. ik heb veel truien gebreid, maar hou mij nu meer bezig met de poppen van Arno en Carlos , sjaals en evt dekens. Hoop gauw wat mannelijke medebreiers te leren kennengroet Albert

Martin van Hooft
Door

Martin van Hooft

op 25 Sep 2016

En heb je al andere breiende mannen leren kennen?

albert heim
Door

albert heim

op 30 May 2017

hallo martin ! nee , nog geen andere mannen die breien ontmoet ,brei jij ?

Rien
Door

Rien

op 29 Apr 2018

Hallo ik brei al 20 jaar

Rien
Door

Rien

op 03 Oct 2018

Ik brei al 20 jaar truien heerlijk werk toch

Rien
Door

Rien

op 29 Jun 2019

leuk in brei al jaren

Hans
Door

Hans

op 24 Apr 2016

Ik ben inmiddels aan mijn vierde en vijfde trui bezig. Ik heb er veel lol in om te ontspannen met naald en draad. Ik krijg veel leuke reacties uit mijn omgeving. Als ik opdrachten zou aannemen dan zou ik niets anders meer doen dan breien. Hans

Martin van Hooft
Door

Martin van Hooft

op 25 Sep 2016

Ik brei al jaren en heb veel truien ontworpen en gemaakt. Nu jaren later heb ik het breien weer opgepikt. Maar ook haken. Kreeg gisteren nog een compliment van een vreemde in de supermarkt over een spencer die ik aan had. Ben inmiddels 63. Vele balletmaillots b.v.

Rien
Door

Rien

op 30 Apr 2018

Heerlijk toch dat breien

Rien
Door

Rien

op 29 Apr 2018

Ik brei al 20 jaar ik heb het met mijn dokter besproken het is therapie als het niet meer lukt ga dan snel naar je dokter dan is er iets mis in het hooft fantastisch toch breien

Caspar
Door

Caspar

op 07 Jul 2018

Ik brei sinds een paar jaar sokken en mutsen. Het is een verslavende hobby. Ik ken geen andere breiende mannen.

Reactie plaatsen