Lentekriebels, bloemetjes haken.
Lentekriebels, bloemetjes haken.

Het is eigenlijk nog winter maar met het zonnetje buiten lijkt het wel lente! De eerste bloemen laten zich al zien. Tijd om de lente in huis te halen! Zelf houd ik wel van gezelligheid in huis. Slingers hangen hier standaard 3 maanden, want onze verjaardagen zijn in december, januari en februari. De kerstboom heb ik ook net pas opgeruimd, dus nu is het tijd voor lentekriebels!

Vrolijke bloemetjes haken.

Een tijdje geleden vond ik een boek wat ik al jaren in de kast heb staan: 100 bloemen om te haken en te breien. Een erg leuk boek vol bloemetjes, duidelijke patronen en beschrijving. Het zijn redelijk kleine bloemetjes dus ideaal om restjes wol te gebruiken. Ik gooi eigenlijk nooit wol restjes weg. Ik bewaar ze in plastic ziplock zakjes Het liefst op kleur, dat staat ook nog leuk in mijn handwerk kast. Nu komen ze mooi van pas! Ik zoek mooie wolletjes bij elkaar, het zijn niet allemaal hetzelfde garen maar dat geeft niet.

Je kan verschillende dingen met de bloemetjes doen. Ik heb ervoor gekozen om ze op een houten prikker bij een plant te zetten, dat vrolijkt de boel gelijk op. Ook kan je ze op een prikker bij elkaar in een vaasje zetten of los in mooi schaaltje. Als je de smaak te pakken hebt en je haakt en breit er heel veel is het ook leuk om er een slinger van te maken. Je bevestigt ze dan aan een lossenketting en hangt ze op. Met een speld erachter heb je een mooie broche, of bevestig ze op een haarspeld, of haarband! Zoveel mogelijkheden!

Plantenprikker met lentebloemen.

Ik heb uit de restjes wol een aantal mooie kleurtjes gekozen en vier verschillende patronen van bloemetjes. De narcis, de margriet, een boterbloem en een geranium. Op internet zijn ook veel patronen voor bloemetjes te vinden. De gekozen bloemen zijn allemaal haakpatronen. Ik haak alles met haaknaald 3 dan worden ze niet zo groot. Tussen de gekozen kleurtjes zit ook een dunner garen, die haak ik dubbeldraads. Het zijn 2 verschillende kleuren dus dat geeft gelijk een ander effect.

Het haken gaat heel snel, in een uurtje heb ik 4 bloemen afgewerkt en af. Je legt ze ook makkelijk even weg. Als je elke dag een paar bloemetjes tussendoor haakt of breit heb je zo een slinger gemaakt!

Lentekriebels.

Wat word ik hier vrolijk van! Krijgen jullie ook al de lentekriebels? Ga lekker aan de slag en vrolijk je huis op met vrolijke bloemetjes!

Tot de volgende keer, liefs Else Marie

Reactie plaatsen