Vandaag op de naald: Katia Merino Aran
Vandaag op de naald: Katia Merino Aran

Vandaag op de naald: Katia Merino Aran

Garens, er bestaan maar weinig termen die algemener zijn dan deze. Als je het hebt over garens, gaat het dan over katoen, acryl, wol, een mix of iets anders? De keuze is reuze. En dat is natuurlijk fijn, maar keuzestress is dan ook nooit ver weg. Hoe vind je nu het juiste garen voor het juiste project? Of welke garens mogen zeker niet ontbreken in jouw collectie? Vandaag wil ik een goed woordje doen voor Katia Merino Aran.

Of naja, het was eigenlijk niet mijn idee. Ik ga voor mijn blogs regelmatig op bezoek bij winkels door het hele land. Zo leer je nieuwe mensen en plaatsen kennen, maar vooral ook nieuwe garens. Een van mijn favoriete vragen is daarom altijd: wat is jouw favoriete garen. In veel gevallen komt er niet echt een eenduidig antwoord. Behalve toen ik bij de Blauwe Vlinder in Dronten was, daar was de keuze niet moeilijk: Katia Merino Aran. Hoewel er inmiddels al heel wat projecten van de naald zijn gerold en ik in veel gevallen toch verschillende garens gebruik, is Katia een van de merken die nog niet vaak zijn weg naar mijn naald heeft gevonden. Niet bewust trouwens. Soms moet je elkaar tegen het lijf lopen voor je het door hebt. En zo ook hier, in Dronten. Waar ik drie bollen in mijn hand kreeg gedrukt bijna onder het mom: als je hier nog niet mee hebt gehaakt dan heb je nog niet gehaakt.

De Merino Aran is een mix met iets meer scheerwol dan acryl. Dat brengt ons bijna meteen bij de mooiste eigenschap van dit garen. Het kan zowel in de wasmachine als in de droger. Hoe ideaal! Het perfecte startpunt voor vesten, truien en andere comfort kleding die je het liefst vanuit de wasmand zo weer aan doet. Ander voordeel, het is redelijk dik garen, ergo grote haaknaald, ergo sneller klaar. Je kunt je vest dus ook al binnen no-time aantrekken. Het voordeel van de acryl mix is dat het niet kriebelig is. Al moet ik de vuurdoop nog doen door hem aan mijn zusje te laten voelen. Ik zie het al gebeuren dat ik de gehaakte sjaal veel ga dragen.

Eerlijk is eerlijk, ik was niet meteen verkocht. Het garen pluist wel een beetje en als je stiekem verwend bent met een paar projectjes pre wol, dan voel je het verschil met deze mix wel heel duidelijk. Dat neemt niet weg dat ik tegen het begin van mijn tweede bol de turbo al had gevonden. De toeren gleden van de naald af en het resultaat was er zeker naar. Ondanks de dikke haaknaald kun je best leuke patronen met het garen maken die goed uit komen. Iets wat wat mij betreft nogal eens een dingetje is met dikkere garens.

Kortom een heerlijk praktisch garen dat in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ideaal voor kleding maar ook (woon)accessoires moeten er zeker goed mee uit komen. Ik kan niet wachten om een nieuw projectje hiervoor te vinden.

Ik haakte met deze garens een heerlijke sjaal – je kan niet op tijd genoeg klaar zijn voor de winter. Het patroon staat uitgeschreven op mijn website.

Jopie
Door

Jopie

op 07 Aug 2019

Hoi, Leuke sjaal is dit! Ik wilde hem graag gaan haken maar waar vind ik jouw website?Hartelijke groet, Jopie jopiekoning1953@gmail.com

Reactie plaatsen