Vijf projecten tegelijk in de tas met brei- en haakprojecten, herkenbaar? - Breiclub.nl
Altijd vijf projecten in de tas

Mijn zelfgemaakte tas met brei- en haakprojecten staat altijd in de huiskamer. Ik ben weer eens met vijf projecten tegelijk bezig: een paar huissokken, een omslagdoek, een col, een trui en een sjaal. Heerlijk!

Nu ik de sociale media ook voor mijn hobby heb ontdekt, kom ik eindeloos veel leuke dingen tegen die ik wil maken en ontdekken. Pinterest weet steeds wat ik leuk vind en Youtube is een onuitputtelijke bron voor haak- en brei-instructies.

vijf-projecten

Nuttige Handwerken

Als klein meisje was ik al dol op haken en breien en met alles tegelijk bezig zijn. Niet vreemd voor iemand uit een familie waarbij de vrouwen altijd met ‘nuttige handwerken’ bezig waren.

Ik ben nog van de generatie waarbij de meisjes op de lagere school handwerken kregen, terwijl de jongens handenarbeid gingen doen. Die handwerklessen waren wel leuk hoor, maar daar heb ik niet veel nieuws geleerd. Ik had toen al m’n eigen haak- en breiprojecten: speelgoedbeesten, truien, tassen etc. Ik vond het fantastisch om steeds iets nieuws op te zetten, meestal lukte het me niet om het ook af te krijgen… herkenbaar?

Van mijn moeder kreeg ik een abonnement op het handwerkblad Ariadne. Iedere jaargang verzamelde ik keurig in een linnen opbergbox. Tot voor kort lagen ze op zolder in mijn ouderlijk huis. Achterhaalde troep dacht ik. Toen ik ze toch maar eens mee naar huis nam en er nog eens in ging bladeren, bleken er geweldige steken en patronen in te staan! Je kunt het allemaal nog steeds maken. De Ariadnes schijnen nu zelfs veel geld waard te zijn… dus toch maar goed bewaren.

vijf projecten

Projecten

Mijn honger naar mooie garens en leuke haak- en breipatronen is nog steeds onstilbaar. Maar nu maak ik mijn projecten af. Tegenwoordig maak ik een foto en zet m’n afgeronde haak- en breisels op Ravelry.com (kijk maar eens op YannaBrothers). M’n projectenpagina begint zich al aardig te vullen met vooral omslagdoeken en sjaals. Ieder project heeft de naam van de eigenares. Want ik kan toch niet alles zelf dragen.

vijf projecten

Omslagdoek Nelleke

Mijn droom?

Ooit nog eens te kunnen leven van mijn creatieve uitspattingen en met heel veel projecten tegelijk bezig te zijn.

 

 

Inge
Door

Inge

op 15 Mar 2017

Dat is heel herkenbaar, Janneke, om met meerder projecten bezig te zijn. Bij mij komt dan ook nog eens quilten erbij. En helemaal frustrerend is het als je dan met je arm in de Mitella zit vanwege een operatie!!

Rinnie Hanje
Door

Rinnie Hanje

op 15 Mar 2017

Leuk hoor!!!

Nelleke
Door

Nelleke

op 15 Mar 2017

Mooie dingen maak je Janneke. En je omslagdoek zit ook nog eens heerlijk!

Els Boiten
Door

Els Boiten

op 16 Mar 2017

Suc6 Janneke

Mint de Hoop
Door

Mint de Hoop

op 16 Mar 2017

Succes Janneke

Jantsje Kalsbeek
Door

Jantsje Kalsbeek

op 16 Mar 2017

Hee Janneke, wat leuk om lêzen! No snap ik hielendal dyn ynteresse foar de kreative froulju by de ynterviews, dy't we dien ha en dyn entûsjasme mei it breidzjen yn it Fries Museum!

Anneke Broers
Door

Anneke Broers

op 18 Mar 2017

Joure

Hillie Kloek
Door

Hillie Kloek

op 24 Mar 2017

Hoi Al die handwerk verhalen inspireren me om te reageren, als klein meisje 5 jaar zag ik mijn tantes handwerken dat vond ik prachtig. De mooiste kleedjes haakten ze. Mijn moeder deed ook veel aan breien en handwerken. De mooiste jurkjes breide ze een met ongebreide hondjes breide ze voor mij. In die tijd was er bijna niets te koop,na de oorlog dus maakten ze zelf de kleren . Er werden zelfs onderjurken en borstrokken en van die mooie knie kousen gebreid en opoe breide lange zwarte kousen een kabinet la vol.Mijn moeder had ook het maandblad Ariadne, dat was in het begin Maandblad voor Handwerken.Daar heb ik zelf ook veel uit gemaakt, en dan is het leuk om er nu weer eens in te kijken.Zelf heb ik ook veel voor de kinderen en klein kinderen gemaakt op allerlei gebied. Heb ook les gegeven op de lagere school allerlei technieken in de jaren 70 De kinderen van toen hebben het er nog over.

Reactie plaatsen