Cadeautjes voor mensen die graag handwerken
Cadeautjes voor mensen die graag handwerken

Cadeautjes

In dit blog kijken we naar cadeautjes, voor de mensen die graag handwerken.

Maar eerst deel ik een link naar een gratis patroontje voor een kerstornament, die je zou kunnen maken voor in de boom. Je vindt het hier.

Wat ik mij onlangs zat te bedenken, is dat ik zelf toch een keer een garensnijder moet gaan kopen. Vooral als je een draadje af moet snijden en onderweg bent… geen schaar bij je hebt, of bij je kunt hebben, dan is deze ideaal. Ik zou hem dan aan mijn tas hangen, aan een sleutelring. Kun je hem niet vergeten… en het scheelt zoeken.

Aan diezelfde sleutelring zou ik dan ook een paar van deze prachtige markeerders hangen. Zoals die prachtige markeerders van Amilishly – en dan de sterren! Met de hand gemaakt.

Voor de kleintjes zou ik even terug willen schakelen naar een eerder gepubliceerd Breiclub blog. Sokken, met name handgebreid zijn voor klein en groot een must. Warme voeten zijn belangrijk.

Hier vind je een patroon voor kindersokjes. En knotjes sokkengaren kun je hier vinden: ik adviseer Lang Yarns Jawoll, of Adriafil Calzasocks. Een bolletje is genoeg voor een klein paar.

Een andere cadeautip is deze: Segelschiff am See. Een prachtig ontwerp, van Amilishly, die een combinatie heeft gemaakt met Lang Yarns Jawoll en handgeverfd garen. Zelf vind ik de combinatie “Sting” een gewaagde. De handgeverfde Sting komt trouwens aan zijn naam, doordat Debbie van Crea Irene, toen ze de streng zag gelijk “Sting!” riep. Zij is een enorme fan van Sting. Wij vonden de naam wel toepasselijk. Zo Sting it is…  Maar er zijn diverse combinaties te krijgen, en als je een eigen combinatie wil maken, is dat ook mogelijk. Neem dus gerust een kijkje.

Van Sting is de stap naar het volgende item voor mijn gevoel heel logisch. Fields of Gold dankt de naam aan een hit van Sting, die ook gezongen is door Eva Cassidy

Alleen heeft Eva nooit mogen ervaren dat haar uitvoering van dit lied een hit werd – zij overleed op jonge leeftijd in 1996 aan de gevolgen van kanker.

Tot slot een boekentip: Soxx – van Stine en Stitch, heeft heel wat leuke patronen in zich om vrolijke gekleurde sokken te breien. Eentje die in je boekenkast niet mag ontbreken.

Foto 1: © Bianca Boonstra 2018

 

Reactie plaatsen