Page content

Heb jij wel eens je eigen espadrilles gemaakt?

article content

Heb jij wel eens je eigen espadrilles gemaakt?

Espadrilles – platte bootschoenen. Je kunt ze zelf maken, want de zolen hiervoor zijn los te koop. Over het algemeen wordt hier stof bij gebruikt, die verstevigd wordt met vlieseline. Door de delen volgens de lijnen van de gebruiksaanwijzing uit te knippen en in elkaar te zetten, maak je binnen een dag je eigen paar schoenen.

Je kunt de delen die van stof gemaakt zijn, ook haken. En dan krijg je dus een heel ander effect. Ik heb het zelf een keer gedaan, met een vrolijk katoentje  genaamd Era Ora, van het merk Adriafil.

Slippers…

Uiteraard… het achterdeel hoeft niet gemaakt te worden, als je dat niet wilt. Dan doe je alleen het voorste deel, dan ben je dus nog sneller klaar. En dan maak je de blits met je eigen slippers, komende zomer.

Wat heb je nodig om zelf een paar te maken?

Je haaknaald natuurlijk. Daarnaast de bolletjes katoen, en een paar espadrille-zolen. Die kun je vinden in de webshop van Chefwol.nl, waar je ze kunt combineren met de katoen van jouw keuze.

Zelf vind ik de Era Ora superleuk om mee te werken – dit is gemaakt uit 100% Egyptische katoen. De mensen van Adriafil spinnen en kleuren zelf hun garens. Een familiebedrijf, die kwaliteit heel hoog in het vaandel heeft staan. Klasse dus.

Uiteraard kun je het hele pakket ook kopen. Dan krijg je het uitgewerkte haakpatroon erbij.

Wat je verder nodig hebt is een stevige naald, met een scherpe punt. De delen moeten met de hand op de zolen worden genaaid, en dat is krachtig handwerk. Een geduldwerkje ook, maar zeer de moeite waard.

Uiteindelijk heb je dus een paar, zoals op de foto…

Ik had ze graag aan mijn eigen voeten willen showen – maar het is zo lastig om daar een fatsoenlijke foto van te maken – dat gaat gewoonweg niet.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.

Comment Section

0 reacties op “Heb jij wel eens je eigen espadrilles gemaakt?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.