Aankondiging: Zomersokkenkals
Aankondiging: Zomersokkenkal's

KAL: Een Kal is een knit-along. Samen met een groep mensen brei je in dit geval een aantal paren sokken. Want sokken breien is hip, en helemaal niet moeilijk.

Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat steeds meer mensen het leuk gaan vinden om sokken te breien; sommige mensen hebben het al jaren niet gedaan, en pakken het ineens weer op, anderen beginnen voor het eerst, en krijgen het ook voor elkaar om een paar sokken te maken.

Wat gaan we in de komende tijd doen?

Je kiest twee bolletjes van 50 gram, en gaat daarvan een paar sokken breien. (tot maat 44, voor grotere voeten is een extra bolletje nodig) We gaan werken met het prachtige Lang Yarns Jawoll. Dit in combinatie met naalden 2,5 mm (zonder knop of rondbreinaalden)

Pakketjes zijn te vinden in de webshop van Chefwol.nl, en de start van deze Kal is op 8 juni.

8 juni: deel 1

15 juni: deel 2

22 juni: deel 3

2: De sokken van Janine

Een paar damessokjes dus. Hiervoor gaan we werken met Mille Colori Socks &Lace (dus niet de luxe met glitters erin). Hiervoor moet je dus een beetje brei-ervaring hebben, want er komt een patroontje in. Ze zijn genoemd naar Janine Camijn, van Yipee Yarns, die ons in de afgelopen periode een aantal keren geholpen heeft met de verkopen aan onze stand, op de beurzen in Zwolle en Rijswijk.

1 bol van 100 gram is voor deze uitdaging genoeg. Daarnaast een set naalden 2,5 mm (of rondbreinaalden)

Pakketjes zijn vanaf heden te bestellen in de webshop van Chefwol.nl

29 juni: deel 1

6 juli: deel 2

13 juli deel 3

Meer informatie volgt hierover in de eerste week van juli, en dan zullen daarvoor ook de pakketjes online gaan.

Ook hiervoor geldt:  Meer informatie volgt hierover in de eerste week van juli, en dan zullen daarvoor ook de pakketjes online gaan.

Op het blog van Breiclub.nl en op het blog van Chefwol.nl

 

Doet u mee?

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 06 Jun 2018

O, wat leuk! Die sokken zien er al geweldig uit. Ik denk zomaar dat ik nu eens mee ga doen, tenminste aan één van deze Kal's :-) Groetjes, Akkelien

Geke
Door

Geke

op 06 Jun 2018

Ik doe mee

Geke
Door

Geke

op 07 Jun 2018

Wol is binnen. Nu maar wachten ......

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us