Adriafil Rafia – raffia wat 100% afbreekbaar is, gemaakt uit houtpulp - Breiclub.nl
Adriafil Rafia: Raffia – een mooi natuurproduct

Ik heb er al een paar keer mee mogen werken. Adriafil Rafia – raffia wat 100% afbreekbaar is. Het is gemaakt uit houtpulp. Ik vind het knap, hoe ze dit doen, want het is bij lange na niet het stugge materiaal wat je gewend bent.

Ook kan het wel wat hebben – zelfs een drup water, daar schrikt dit materiaal niet van. En het is sterk. Flexibel en sterk.

Adriafil Rafia

Adriafil maakt Raffia in 26 kleuren, en ze liggen in de winkels en webshops die Adriafil Rafia verkopen, als strengetjes. Onder meer hier. Eenvoudig, natuurlijk, effectief.

Je verwerkt Rafia met haaknaald 5, en als je ermee wil breien, doe je dit met naalden 10. Het is een product wat ruimte neemt.

Beginnen met Rafia

De meeste mensen zullen toch starten, met het opwinden tot een bol. Zo ben ik ook gestart. Dat wordt een drama. Want met de zelfde gang, dat je het opwindt, rolt het zich ook weer af.

Bespaar jezelf die frustratie, en gebruik de parapluhaspel, in combinatie met de wolwinder.

Op deze manier kun je de Rafia tot een strak opgedraaide cake winden. Zet het buiteneind vast, nog voordat je de cake van de wolwinder af haalt. Dit moet ook goed strak, want anders schiet het los, en kun je opnieuw beginnen.

Heb je geen parapluhaspel of wolwinder? Vraag dan, of de winkelier het voor je wil opwinden. Dat doen ze vast wel.

En dan?

Als het buiteneind van de Rafia goed vast zit, haal je de cake voorzichtig los, en zet hem op tafel (of op de plaats waar je het wil gaan gebruiken) Werk vanuit het midden van de cake.

Op deze manier werkt Rafia het beste, en perfect!

Wat maak je met Rafia?

Adriafil Rafia

Zelf heb ik onder meer teenslippers gemaakt met Rafia. Door zelf je kleuren te kiezen, creëer je je eigen unieke slippers. Je vindt het pakketje hier.

Gelukkig doet Adriafil ook aan patroonondersteuning.

Als je op deze pagina kijkt, dan vind je diverse PDF’s in het Nederlands, die je zo kunt downloaden. Het hoedje, onderaan de pagina staat op mijn to-do lijst.

Maar laat gerust je inspiratie de vrije loop.

Reactie plaatsen