Page content

article content

De Mystery Blanket 2018 – breien

Heb jij de deken al besteld? De Mystery blanket 2018 gaat starten op 1 oktober. In dit blog ga ik vertellen wat je nodig hebt om de deken te kunnen breien. Het blog met de benodigdheden om te kunnen haken vind je hier.

1: Steekmarkeerders.

Investeer wel in goede steekmarkeerders. Ik gebruik die van Knitpro, juist omdat ze kunnen sluiten. Ze lijken op veiligheidsspeldjes. En tot nu toe is er nog geen een gebroken… (dat kan ik van andere merken helaas niet zeggen) Bij het afbakenen en tellen in deze deken zijn ze belangrijk; het maakt je werk een stuk gemakkelijker.

2:  Breinaalden 40 cm of rondbreinaalden: 3,5 en 4 mm

De juiste maten zijn te vinden in het dropdown menu. Ik heb geprobeerd om geen legio aan naalden toe te passen. Voor het in elkaar zetten van de blokken is een rondbreinaald met een koord van 150 cm heel handig.

3: Breivisjes

Je hebt er 5 nodig.

4: Wolnaalden.

Altijd handig om draadjes mee af te hechten. Door het flexibele oog werkt het met dikkere garens ook makkelijk, die haal je eenvoudig erdoorheen.

Kabelnaalden,

met name de 4 mm kabelnaald.

6: Centimeter.

spreekt voor zich, denk ik.

7: Block matten

Omdat de blokken ongeveer 60 x 60cm worden, ga je het niet redden om die op een Granny blockspanner te kunnen spannen. Daarbij zul je ook wel eens een lapje “recht moeten laten trekken”, voordat je weer verder kunt haken. Block matten zijn een uitkomst. Bestel dan ook direct de T-pins – roestvrijstalen pennetjes, die per 50 worden verkocht.

8: Eucalan

Je hebt er maar weinig van nodig. Ik doe enkele druppels in een spuitfles, leng het aan met water, en bespuit na het vastzetten van mijn haakwerk, het blok met dit mengsel. Dan laat ik het 24 uur drogen. Eucalan hoef je niet uit te spoelen, en maakt je werk zachter.

 

En dan… gaan we rustig aftellen naar 1 oktober!

De Sokkenkalzomer van 2018

De nieuwe sok:

Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb  je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.

In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.

De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.

Comment Section

17 reacties op “De Mystery Blanket 2018 – breien


Door Mary op 24 augustus 2018

Ben best benieuwd


Door Yvonne op 24 augustus 2018

Waar kan ik het dropdown menu vinden


Door Inez op 5 september 2018

Nu brei ik toch al jaren, en niet het meest eenvoudige werk. Maar hier heb ik al het nodige opgestoken en moet ik nog het een en ander aanschaffen! Verheug me op de nieuwe technieken!


Door NADINE HUTSEBAUT op 7 september 2018

Beste , mogen de blockmatten die voor kinderen zijn.
Voor breiwerk zijn ze niet te vinden zelfs niet bij Aliexpress die hebben wel de Tpins en hoe groot moeten de matten zijn aub.Mvg Nadine


Door Fanda op 7 september 2018

Wat een bijzonder project. Ik heb er zin in!


Door Sandra op 9 september 2018

De breinaalden 40 cm, welke dikte heb ik nodig? 2 tot 5,5?


Door Jolein op 21 september 2018

Ik kan ook het dropdown menu niet vinden. Welke breinaalden 40 cm heb ik nodig?


Door Greta Kootstra op 27 september 2018

Ook ik kan de dropdown menu niet vinden. Ook zit welke maat breinaalden ik moet hebben


Door francis roemer op 28 september 2018

En ook ik kan het dropdownmenu niet vinden.. en welke dikte breinaald hebben we nodig….. en waar vindt ik zo’n rondbreinaald met koord?


Door Greta Kootstra op 28 september 2018

Hallo Francis, ik ben bij een handwerkwinkel bij mij in de buurt geweest. De winkel heet No 84
Zij hadden z’n rondbreinaalden waar je apart een draad aan kon draaien.


Door Clara Woets op 30 september 2018

Wat is het toch jammer dat er nog zoveel vragen zijn. Volgende keer meer duidelijkheid bieden? Net als anderen kom ik ook niet bij het dropdownmenu.


Door Driessens op 1 oktober 2018

Geraak gewoon niet op de patronen


Door cornelissens Jacqueline op 13 oktober 2018

ik geraak absoluut niet op de patronen. Is een ramp. Zou ze willen uitprinten maar dat lukt niet want kan niet selecteren. Is er een mogelijkheid om ze op papier te krijgen. Wil er voor betalen want zo ben ik er ook niets mee. Alvast bedankt


Door Gerda op 18 oktober 2018

Na enkele mails via contact info breiclub krijg ik geen antwoord op mijn vraag ! Voor blok 1 european skies gebruikt man 1 bol Merino 102 kleur 223 en 32 ? alle garen is gecheckt bij aankomst en klopt met de lijst, maar 32 is nergens te bespeuren!!! Graag duidelijkheid zodat ik eindelijk kan starten!


Door Gerda op 18 oktober 2018

ik bedoel de merino 120, maar kleur 32 ?


Door Ria op 9 november 2018

Ook ik kan niet in de breiclub.nl Mystery 18 komen en kan de haakpatronen niet uitprinten. Word er moedeloos van. Wat te doen?


Door Anneke op 20 november 2018

Heb na een terleurstellende ervaring niet weer meegedaan. De problemen die er vorig jaar waren, zijn dit jaar nog steeds aanwezig. Een gemiste kans of worden de klanten niet serieus genomen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.