De Mystery Blanket 2018 – breien
De Mystery Blanket 2018 – breien

Heb jij de deken al besteld? De Mystery blanket 2018 gaat starten op 1 oktober. In dit blog ga ik vertellen wat je nodig hebt om de deken te kunnen breien. Het blog met de benodigdheden om te kunnen haken vind je hier.

1: Steekmarkeerders.

Investeer wel in goede steekmarkeerders. Ik gebruik die van Knitpro, juist omdat ze kunnen sluiten. Ze lijken op veiligheidsspeldjes. En tot nu toe is er nog geen een gebroken… (dat kan ik van andere merken helaas niet zeggen) Bij het afbakenen en tellen in deze deken zijn ze belangrijk; het maakt je werk een stuk gemakkelijker.

2:  Breinaalden 40 cm of rondbreinaalden: 3,5 en 4 mm

De juiste maten zijn te vinden in het dropdown menu. Ik heb geprobeerd om geen legio aan naalden toe te passen. Voor het in elkaar zetten van de blokken is een rondbreinaald met een koord van 150 cm heel handig.

3: Breivisjes

Je hebt er 5 nodig.

4: Wolnaalden.

Altijd handig om draadjes mee af te hechten. Door het flexibele oog werkt het met dikkere garens ook makkelijk, die haal je eenvoudig erdoorheen.

Kabelnaalden,

met name de 4 mm kabelnaald.

6: Centimeter.

spreekt voor zich, denk ik.

7: Block matten

Omdat de blokken ongeveer 60 x 60cm worden, ga je het niet redden om die op een Granny blockspanner te kunnen spannen. Daarbij zul je ook wel eens een lapje “recht moeten laten trekken”, voordat je weer verder kunt haken. Block matten zijn een uitkomst. Bestel dan ook direct de T-pins – roestvrijstalen pennetjes, die per 50 worden verkocht.

8: Eucalan

Je hebt er maar weinig van nodig. Ik doe enkele druppels in een spuitfles, leng het aan met water, en bespuit na het vastzetten van mijn haakwerk, het blok met dit mengsel. Dan laat ik het 24 uur drogen. Eucalan hoef je niet uit te spoelen, en maakt je werk zachter.

En dan… gaan we rustig aftellen naar 1 oktober!

De Sokkenkalzomer van 2018

De nieuwe sok:

Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb  je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.

In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.

De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.

Mary
Door

Mary

op 24 Aug 2018

Ben best benieuwd

Yvonne
Door

Yvonne

op 24 Aug 2018

Waar kan ik het dropdown menu vinden

Inez
Door

Inez

op 05 Sep 2018

Nu brei ik toch al jaren, en niet het meest eenvoudige werk. Maar hier heb ik al het nodige opgestoken en moet ik nog het een en ander aanschaffen! Verheug me op de nieuwe technieken!

NADINE HUTSEBAUT
Door

NADINE HUTSEBAUT

op 07 Sep 2018

Beste , mogen de blockmatten die voor kinderen zijn. Voor breiwerk zijn ze niet te vinden zelfs niet bij Aliexpress die hebben wel de Tpins en hoe groot moeten de matten zijn aub.Mvg Nadine

Fanda
Door

Fanda

op 07 Sep 2018

Wat een bijzonder project. Ik heb er zin in!

Sandra
Door

Sandra

op 09 Sep 2018

De breinaalden 40 cm, welke dikte heb ik nodig? 2 tot 5,5?

Jolein
Door

Jolein

op 21 Sep 2018

Ik kan ook het dropdown menu niet vinden. Welke breinaalden 40 cm heb ik nodig?

Greta Kootstra
Door

Greta Kootstra

op 27 Sep 2018

Ook ik kan de dropdown menu niet vinden. Ook zit welke maat breinaalden ik moet hebben

francis roemer
Door

francis roemer

op 28 Sep 2018

En ook ik kan het dropdownmenu niet vinden.. en welke dikte breinaald hebben we nodig..... en waar vindt ik zo'n rondbreinaald met koord?

Greta Kootstra
Door

Greta Kootstra

op 28 Sep 2018

Hallo Francis, ik ben bij een handwerkwinkel bij mij in de buurt geweest. De winkel heet No 84 Zij hadden z’n rondbreinaalden waar je apart een draad aan kon draaien.

Clara Woets
Door

Clara Woets

op 30 Sep 2018

Wat is het toch jammer dat er nog zoveel vragen zijn. Volgende keer meer duidelijkheid bieden? Net als anderen kom ik ook niet bij het dropdownmenu.

Driessens
Door

Driessens

op 01 Oct 2018

Geraak gewoon niet op de patronen

cornelissens Jacqueline
Door

cornelissens Jacqueline

op 13 Oct 2018

ik geraak absoluut niet op de patronen. Is een ramp. Zou ze willen uitprinten maar dat lukt niet want kan niet selecteren. Is er een mogelijkheid om ze op papier te krijgen. Wil er voor betalen want zo ben ik er ook niets mee. Alvast bedankt

Gerda
Door

Gerda

op 18 Oct 2018

Na enkele mails via contact info breiclub krijg ik geen antwoord op mijn vraag ! Voor blok 1 european skies gebruikt man 1 bol Merino 102 kleur 223 en 32 ? alle garen is gecheckt bij aankomst en klopt met de lijst, maar 32 is nergens te bespeuren!!! Graag duidelijkheid zodat ik eindelijk kan starten!

Gerda
Door

Gerda

op 18 Oct 2018

ik bedoel de merino 120, maar kleur 32 ?

Ria
Door

Ria

op 09 Nov 2018

Ook ik kan niet in de breiclub.nl Mystery 18 komen en kan de haakpatronen niet uitprinten. Word er moedeloos van. Wat te doen?

Anneke
Door

Anneke

op 20 Nov 2018

Heb na een terleurstellende ervaring niet weer meegedaan. De problemen die er vorig jaar waren, zijn dit jaar nog steeds aanwezig. Een gemiste kans of worden de klanten niet serieus genomen?

Reactie plaatsen