Breien voor kerst: Mini Christmas Knits! - Breiclub.nl
Breien voor kerst: Mini Christmas Knits!

Ben jij al klaar om te breien voor kerst? Er is een heel leuk klein boekje (A5-formaat) met de titel Mini Christmas Knits. Geschreven door Sue Stratford. In het boekje vind je 20 mini breisels die je kunt maken voor het Kerst seizoen: kerstsokken, een sneeuwman, natuurlijk een kerstboom en meer.

Van ieder patroon zijn twee beschrijvingen opgenomen: eentje in de traditionele kerstkleuren (rood, groen en goud) en de andere in een meer ijzige kleurstelling. Daarmee laat Sue Stratford zien hoe makkelijk je een heel ander effect krijgt, door andere kleuren te gebruiken.

De mini breisels zijn te gebruiken als decoratie voor in de kerstboom, maar zijn ook heel erg leuk om neer te zetten.

Ik vind ze eigenlijk allemaal leuk, maar ik kan niet alle ontwerpen hier laten zien. Daarom hieronder een selectie van de patronen uit het boekje Mini Christmas Knits.

Kerstboom als eierwarmer

breien voor kerst 1

Hoe leuk is het om de Kerstdagen zo te beginnen:

een lekker ontbijt met een eitje dat warm gehouden wordt in een kerstboomeierwarmer. De details maken deze eierwarmer zo leuk …… de rode kraaltjes en de top van de kerstboom.

De tweede optie die gegeven wordt is een sneeuwwitte kerstboom met zilverkleurige kraaltjes …..

Rocking Robin

breien voor kerst

Roodborstjes zie je vaak op kerstkaarten, ze kleuren ieder winterplaatje. Dit roodborstje heeft een lijfje van ongeveer 6 cm.

Je zou meerdere roodborstjes kunnen maken, om ze te bevestigen op een tak kerstgroen met nepsneeuw erop. Dat maakt een geweldige raamdecoratie (of boven een openhaard). Of rijgen aan een visdraad en er dan groen of wat mooie takken er onder maken.

Het alternatief is een roodborstje in grijs en rose tinten.

 

Christmas mouse

breien voor kerst

Als je op zoek bent naar een leuk idee om een kerstsok mee te vullen, zouden deze kerstmuizen een idee kunnen zijn.

Laat ze boven de sok uitsteken, armpjes over de rand van de sok. De ene muis is in een ecru garen gemaakt, de muis op de voorgrond in een wit garen met een glimmertje erin.

In het boekje wordt ook een Fairy Mouse beschreven: dit is dezelfde muis, met een tutu, vleugeltjes en een toverstokje.

breien voor kerst 4

 

Snowman

breien voor kerst

Sneeuwpopjes zijn altijd leuk om neer te zetten in de winter. In dit geval kun je ze ook in de kerstboom hangen. Gemaakt van een wit garen met een glittertje erin. Dat doet het ook heel leuk als er kaarslicht op valt.

Deze sneeuwpop wordt ongeveer 8 cm hoog. De variatie zit in de aankleding van de sneeuwpop. Hier in een mooi bij elkaar passend setje van een ijsblauwe hoed met een mooie bijpassende sjaal. Beide hebben weinig materiaal nodig: je kunt hier heel goed restjes voor gebruiken.

Als je genoeg wit garen met een glinstertje erin hebt, kun je een hele invasie van sneeuwpopjes maken. Gebruik ze als decoratie op de kersttafel: iedere gast een eigen sneeuwpopje, dat je ze aan het einde van een gezellig diner mee naar huis geeft ….

Het patroon van deze sneeuwpop kun je vinden op Ravelry, als je zoekt naar Jolly Snowman van Sue Stratford. Het patroon is verkrijgbaar als gratis download!!

 

Om te beginnen ……

heb je het boekje nodig. Dit is te koop bij Bol.com, zowel het boekje zelf als in een e-book.

Ben je al een eindje op weg met het breien voor Kerst?

Wat heb jij op je “to-do”-lijstje staan?

breien voor kerst

Reactie plaatsen