Honden en puppy’s breien - Breiclub.nl
Breiboek: Honden en puppy’s breien

Breiboek: Honden en puppy’s breien. Een boek vol inspiratie om van te kwispelen: we gaan honden en puppy’s breien!

Een tijdje terug heb ik geschreven over Mini Christmas, een breiboekje van Sue Statford. Er zijn nog veel meer breiboeken van de hand van Sue Stratford. Knitted Dogs & Puppies had ik al eerder gezien, als een Engelstalig boekje. Nu is deze ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Het boek geeft je de beschrijvingen om 19 verschillende honden en puppy’s te breien. Daarbij komen de patronen om voerbakjes, manden en botten te breien.

Aan het begin van het boek is een galerij opgenomen, waar de honden aan je worden voorgesteld.

[tweetquote]Ik heb een leuk breiboek gevonden waar je 19 verschillende honden en puppy’s leert te breien @Breiclub.nl![/tweetquote]

De honden breien

Honden en puppy’s breien

In het boek zijn patronen te vinden van “echte honden” als ook van “karakters van honden”. Ik laat je eerst een voorbeeld zien van “echte honden”.

Zoals het patroon voor zwarte en witte terriërs. Door te kiezen voor een fantasiegaren, komen de terriërs “echt tot leven”: geen ander garen had geleid tot deze gelijkenis. De honden zijn makkelijk te maken, ook geschikt voor beginnende breiers. Het garen is misschien wel even wennen. Voor het gevoel breit het anders, met al die “haren” aan de draad.

Het patroon voor deze terriërs is ook hier te vinden en is gratis (wel in het Engels): www.deramores.com/media/deramores/pdf/knitted-dogs-and-puppies.pdf

Honden en puppy’s breien

Een van de beschrijvingen is voor “Buitenhond”. Buitenhond, omdat de hond er helemaal op gekleed is om naar buiten te gaan. De beschrijving is compleet met jasje en regenlaarsjes. Het jasje is voorzien van een klein kraagje en er is een kabeltje in verwerkt. De regenlaarsjes en het jasje kunnen ook uit. Het hondje wordt 14 cm hoog.

Deurstoppers zijn altijd handig. En leuk om daar je eigen variatie aan te geven. In dit boekje vind je er ook eentje: Hansworst. Het is een mollige hond, in de vorm van een worst met pootjes. Het patroon maakt gebruik van meerdere kleurtjes op de rug, waardoor dit een ideaal patroon is om restjes op te maken. Hans heeft een halsband gekregen. Ter decoratie, maar ook heel handig om de naad te verbergen die ontstaat als je het hoofd aan het lijf bevestigt. Je kunt Hans zo lang maken als je zelf wilt. In de kleurtjes die je zelf wilt. Het garenverbruik is wel wat hoger, omdat Hans met een dubbele draad wordt gebreid.

Honden en puppy’s breien

Leuk Breiboek

Honden en puppy’s breien van Sue Stratford is een leuk breiboekje. Met duidelijke uitleg en veel foto’s. Leuk om inspiratie op te doen voor een origineel cadeau.

Hansworst is leuk voor een kinderkamer, maar zou ook een origineel zelfgemaakt cadeau kunnen zijn voor een Housewarming. De hondjes zijn ook leuk als speelgoed voor kinderen.

En? Gaan jullie ook proberen honden en puppy’s te breien?

Mysterblanket_640x150_2015

Reactie plaatsen