Het is bijna tijd om te breien voor kerst! - Breiclub.nl
September...O jee, snel breien voor Kerst!

Het is inmiddels de tweede week van september: nu al breien voor kerst? Ja!

En toch begin ik in september al te denken: ohh, het is bijna Kerst. En denken dat het bijna Kerst is, is tot daar aan toe. Maar het hardop zeggen waar anderen bij zijn leidt tot verwarde blikken mijn kant op. “Zover is het toch nog lang niet, daar ben ik nog niet mee bezig hoor!” Nou, ik wel!

Ik bespreek de twee soorten kerstbreien, kerstbreien plannen én nog enkele tips & trucs met je!

Breien voor Kerst

Er zijn een aantal dingen in de decembermaand die kunnen leiden tot stress. Bijvoorbeeld de vraag of we dit jaar wel of niet bij ons thuis Kerst zullen vieren. Wie nodigen we dan uit en wat eten we dan?

Maar ook het breien voor Kerst is een mogelijke stressfactor. Om dit zo veel mogelijk te beperken is het allerbelangrijkste: goed plannen. En meteen daarna: je ook houden aan die planning.

Twee soorten “breien voor Kerst”

Er zijn 2 soorten projecten voor de Kerst: cadeau’s en decoraties.

De decoratie moet op tijd af: dit verhoogt de sfeer in huis en geeft je de gelegenheid een persoonlijke stempel te drukken. Bovendien heb je mooie eyecatchers in huis die niemand anders heeft.

Dit kunnen mooie kussens zijn, gebreide kerstballen, een gebreide sneeuwpop met een leuk sjaaltje om, maar bijvoorbeeld ook een gebreide kerststal. Of een prachtige deken in wintersferen …..

breien voor kerst

De cadeau’s moeten op tijd af: anders moet er op het allerlaatste moment nog een last minute cadeau bedacht worden en ook last minute gekocht worden. En je wilde eigenlijk een persoonlijk, met de hand gemaakt cadeau geven.

Populair zijn sjaals, sokken en handschoenen.

Plannen, plannen, plannen…

Oftewel: organiseren! Bedenk ongeveer nu (in de maand september) wat je wilt gaan doen. Welke decoratie wil je maken, voor wie wil je een bijzonder, persoonlijk cadeau maken.

Maak een plan! En voeg daar een reële tijdsplanning aan toe.

Ik overschat mezelf ernstig als het gaat om de tijd die ik denk nodig te hebben om een project te breien. Ben veel te ambitieus als het gaat om het aantal projecten dat af moet zijn rond de 15e december.

Het is me inmiddels vaker overkomen dat ik op 1e of 2e Kerstdag nog de laatste hand moet leggen aan het cadeau dat over een uurtje toch echt in een mooi inpakpapiertje moet zitten. En dat leidt dan toch tot een zekere mate van stress ……….

Tips & trucs

–          Blijf bij je eerste keus. Als je hebt gekozen voor een sjaal als cadeau, blijf dan bij een sjaal. Als je toch besluit een vest te maken, heeft dat als gevolg dat je langer met een project bezig bent. En dat je planning uit gaat lopen

–          Eenmaal begonnen met een cadeau, maak het dan ook af. Besluit niet halverwege om toch iets anders te maken.

–          Als je planning goed is geweest en je bent ruim op tijd klaar, dan kun je altijd nog kiezen voor een extra project. Tussentijds kiezen voor een extra project betekent vaak dat een gepland project het niet gaat halen.

kerst breien

Heb jij last van brei-Kerststress? Deel hieronder jouw kerstverhalen en/of tips en trucs om stress te voorkomen!

 

Gerda
Door

Gerda

op 19 Sep 2021

Grappig! Ik had het afgelopen vrijdag! In een wachtruimte breiend aan 2 toe-up Kerstsokken. De meeste reacties; 'Huh, nou al?'. Ja, nu al....omdat mijn creatief brein erbij verzint en erbij verzint en erbij verzint 😀

Engelina
Door

Engelina

op 04 Sep 2022

Wat een leuke foto van jullie kleine meid! Geniet in het Bella Italia!

Reactie plaatsen