Creatief met Kerst - Breiclub.nl
Creatief met Kerst

Creatief met Kerst. De feestmaand komt er weer aan en natuurlijk is dan nu het moment om voor kerst die kersttrui, kerstballen, kerstboomornamenten, etc. etc. te breien! 

Voor jullie heb ik de mooiste, lelijkste, gekste en leukste patronen uitgezocht!


creatief-met-Kerst-4

Het inmiddels welbekende duo Arne en Carlos heeft een boek uitgebracht over het breien van kerstballen! Het boek heet Kerstballen breien met Arne en Carlos (verkrijgbaar bij verschillende webwinkels). Met één basispatroon en 55 verschillende motieven kun je helemaal je slag slaan.


Ga je liever wat meer op de foute toer, dan kun je je hart ophalen op kersttrui.nl. Hier kun je natuurlijk die ene lelijke trui kopen, maar leuker is het om het zelf te maken!

En hier kun je heel veel maaspatronen vinden om je eigen foute trui te maken!

creatief-met-Kerst-2

Zelf ornamenten (behalve kerstballen) breien voor in de boom? Zeeman heeft superleuke patroontjes. Wat dacht je van een kerstboompje? Of je eigen kerstmanbaard, wanneer je zin hebt om voor kerstman te spelen? Je vindt het allemaal hier.

creatief-met-Kerst-8

Op deze site kwam ik deze superschattige sokken tegen. In Amerika is het gebruik om cadeautjes in je sok te krijgen, in plaats van onder de boom. Mocht jij dit ook wel zien zitten, dan moet het met dit patroon helemaal goedkomen!

creatief-met-Kerst-10

Mocht je graag net zulke leuke slippers aan willen als de kerstelfjes, dan kun je hier het patroon vinden.

Leuk tijdens kerst, maar ook voor warme voeten daarna!

creatief-met-Kerst-3

Geen breipatroon maar veel te leuk om niet te laten zien: gehaakte kerstlampionnetjes! Op  deze site kwam ik ze tegen en oh, wat zou ik nu graag willen kunnen haken!

creatief-met-Kerst-1

Deze schattige sneeuwpop vind je hier.

Zo kan hij ook na kerst nog lekker lang blijven staan!

creatief-met-Kerst-9

Veronique van Wessel is de auteur van het boekje “Kerststallen breien”. Mocht je een beetje een snelle breier zijn, dan kun je maar zo je eigen kerststal maken. En anders is het een mooi project voor volgend jaar!

Kerstmannetje

creatief-met-Kerst-6

Dit leuke Kerstmannetje vond ik hier.

Kleine moeite, groots effect!

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Mien
Door

Mien

op 21 Nov 2015

Hoe kom ik aan het patroon van die leuke kerstslipper

Petra
Door

Petra

op 21 Nov 2015

Je kunt op de link klikken!

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us