Inspiratie voor Kerst - Breiclub.nl
Inspiratie voor kerst

Inspiratie voor kerst. De gezellige tijd in december is weer aangebroken. Sinterklaas en kerst staan weer voor de deur. Een tijd waarin we elkaar cadeautjes geven. En wat is er nou leuker dan zelfgemaakte cadeautjes?

Maar soms is het lastig om nog nieuwe inspiratie te hebben. Wat geef je iedereen? Sokken en wanten hebben ze nu allemaal wel. Daarom hier een paar tips waar je je inspiratie vandaan kunt halen.

Boekje 100 sneeuwvlokken haken

In dit leuke boekje worden, zoals de titel al zegt, sneeuwvlokken gehaakt. De beschrijvingen zijn heel duidelijk. Van elke sneeuwvlok is zowel een beschrijving in woorden als een teltekening beschikbaar. En met de foto’s erbij kan het niet misgaan.

Als je de sneeuwvlokken verstevigt als ze klaar zijn, heb je een leuke kerstboomversiering. Leuk om in je eigen boom te hangen of om weg te geven! Met de kleine sneeuwvlokken kun je een kerstkaart maken.

kerst-1

Breiclub_banner1a

 

Adventskalenders

Verschillende garenmerken hebben een speciale adventskalender voor de breiers en hakers. Elke dag komt er een patroon vrij zodat je nog voor kerst allerlei leuke kerstversieringen en cadeautjes kunt maken. Hier een paar voorbeelden.

Ik kwam op Facebook adventskalender van het garenmerk Katia tegen:

https://www.facebook.com/KatiaGarens?fref=ts

Elke dag komt er een patroon bij. Deze is in het Nederlands. Het garenmerk Lana Grossa heeft op de eigen website ook een adventskalender. De patronen zijn in het Duits:

http://lanagrossa.de/adventskalender/

En het garenmerk Drops heeft zoals elk jaar ook weer een adventskalender:

http://www.garnstudio.com/christmas-calendar.php?cid=7

De patronen van Drops zijn in het Nederlands.

Breiclub.nl

En natuurlijk staan er ook allerlei ideeën op de site van breiclub.nl. Op de besloten pagina op Facebook kun je verschillende patronen voor kerstversieringen downloaden. Probeer de piepkleine sokjes eens. Ze worden op twee pennen gebreid, dus dat is niet lastig. Ze zijn in een paar uurtjes klaar. Heb je weer een leuke versiering voor in je kerstboom of een leuk klein kadootje om weg te geven!

kerst-2

 

 

 

MiniMystery_640x150

 

 

Reactie plaatsen