Joep en JOEP, Joep Cool Wool Designs mutsen - Breiclub.nl
Joep en JOEP

Joep en JOEP. Ik zal me eerst even voorstellen! Ik ben Joep van Damme en ik maak met mijn bedrijfje mutsen voor particuliere kopers.

Ik ben afgelopen winter rond oktober eigenlijk begonnen met het verkopen van deze mutsen. Met toeval eigenlijk… Ik haak al vanaf mijn zesde, ik ben begonnen omdat het me leuk leek en het mijn oma en tante altijd zag doen. Ik vroeg „wil je mij dat ook leren?” in het begin stonden ze niet te springen, ze vonden het voor vrouwen en niet voor jonge jongetjes als ik, maar na lang zeuren heb ik het toch geleerd!En elke winter pakte ik dat op en ging oefenen, later ging ik erbij haken en het was heel leuk allemaal!

Tot op een dag toen ik bij hem op bezoek ging, vroeg mijn opa „kan je ook mutsen maken?” ik zei in eerste instantie nee (maar ik ging het wel proberen) ik ging naar huis en heb gelijk filmpjes op gezocht, de wol besteld die ze gebruikten (was wel duur maar mocht het lenen van mijn vader) en ben aan de gang gegaan. Een week later kwam mijn eerste muts daaruit… Ik liet hem heel trots aan mijn vader zien en die zei lijkt net een fruitschaal. Daar hebben we wel met z’n tweeën om gelachen, haha.

Twee weken verder kwam er eindelijk een te dragen muts uit. Ik liet hem zien aan mijn opa en die zei „is die te koop?” ik zeg ja hoor en binnen enkele minuten had ik mijn eerste omzet in mijn zak zitten.

joep

Dit was tijdens een fotoshoot, moest ik met een muts wakeboarden! (ging steeds af maar toch)

Ik ging naar huis en heb daar samen met mijn vader mijn facebookpagina opgezet, JOEP – Cool Wool Designs. Eerst zette ik er alleen mutsen op die ik had gemaakt maar later kwamen via daar bestellingen binnen. Eerst niet zo veel maar toch, ik was er blij mee.

Toen zag iemand van de plaatselijke krant dat ik dit maakte en die moest nog een stuk schrijven om de krant op te vullen en vroeg mij daar dus voor, ik was heel blij! Het was heel leuk en het was zo voorbij.

1 van mijn modellen (met dank aan mijn broertje)

1 van mijn modellen (met dank aan mijn broertje)

 

Daarna zag de plaatselijke TV (omroep zeeland) het stukje in de krant staan. Ze hebben mij een bericht gestuurd op de dag na oud en nieuw (1 januari). Met de mededeling dat ze het heel gaaf zouden vinden als ik mee wilde werken aan een stukje voor op tv en de radio, over mij!!

Toen was het ijs gebroken, de bestellingen liepen binnen en de landelijke media kwam op me af. Het was heel hectisch en echt druk. Gelukkig heb ik hulp gekregen van mijn moeder en vader, mijn tante en oma en natuurlijk alle support van school, die erg met mij mee leefde. Het heeft me wel een jaar gekost, maar het was zeker de moeite waard!

De zomer hebben we nu gehad en meer dan 900 mutsen verder, zijn we bezig aan mijn webshop (www.joep-shop.nl) en mijn boek met uitgeverij de Lantaarn.

Maar nu als laatste punt heb ik een vraag aan jullie: naar schatting wordt het deze winter heel druk en ik wil niet dat het me weer een jaar op school kost. Dus, mijn vraag is: zijn er mensen die mij zouden willen helpen (tegen betaling) die goed kunnen haken een breien, die graag deel zouden willen nemen aan mijn label en mij zouden willen helpen dit tot een succes te laten komen.

Als u geïnteresseerd bent kunt u mailen naar joep@vandamme.nl.

Groetjes, Joep van Damme

els devenyns
Door

els devenyns

op 19 Feb 2015

hallo ik ben een fervent breister en wil graag helpen. ik woon in belgie, maar er zijn nog mensen uit nederland die wol opsturen en ik stuur de afgewerkte truien, mutsen,sjaals. . . terug groetjes els

Reactie plaatsen