Haken voor een goed doel - Breiclub.nl
Haken voor een goed doel

Haken voor een goed doel – Maak iemand anders blij met jouw handwerk! 

Jij weet natuurlijk al lang dat je anderen heel blij kan maken met jouw haaksels en breisels. Maar wanneer je samen met anderen haakt voor een goed doel krijgt dat een extra dimensie!

Afgelopen jaar heb ik samen met een kennis een hele leuke haakgroep opgezet voor ‘oudere’ dames. Het eerste doel was om ze bij elkaar en uit huis te krijgen, maar om verbondenheid te creëren gingen we haken voor een goed doel; inktvisjes voor couveuse kindjes.

De inktvisjes moeten aan strenge eisen (!!!) voldoen, dat was niet altijd even makkelijk. Maar haken voor een goed doel gaf zoveel verbondenheid.

Toen het project afliep waren de dames zo enthousiast en hadden ze echt veel plezier in het samen haken/ handwerken dat ze zelfstandig verder gingen als groep en elkaar al hakend/ handwerkend zouden blijven ontmoeten. Het project was geslaagd!!!
Uiteindelijk zijn er 122 inktvisjes naar de ambassadrice gegaan, zij heeft ze gecontroleerd, gewassen en naar het ziekenhuis gebracht.

Meer informatie over dit goede doel vind je op: http://kleine-inktvisjes.eu/

Maar de aanleiding voor het schrijven van dit blog, was dit: op eerste kerstdag las ik het verhaal van Laura*, zij heeft kanker en gaat haar haar verliezen.

Verschrikkelijk voor een jonge vrouw van in de 20. Dus haar vriendin heeft een actie bedacht om 365 mutsen bij elkaar te krijgen, zodat Laura elke dag een andere muts op zou kunnen zetten. Een prachtig idee! Ik heb mij dan ook gelijk aangemeld! Ik heb al een idee over hoe mijn muts voor Laura er uit moet zien.
* De naam is gefingeerd omdat het hier om een verrassing gaat die nog niet klaar is!

Maar misschien kan jij ook een bijdrage leveren? Na een klein onderzoekje op internet, heb ik nog veel meer goede doelen gevonden, dus nog met de Kerstgedachten op de achtergrond, wil ik graag nog twee goede doelen met jullie delen.

http://knuffeldeken.com/

http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/

Angelique heeft in september 2014 ook een blog geschreven over haken voor een goed doel.

Met jouw haakwerk (en breiwerk natuurlijk ook!) kan je andere mensen heel blij maken!

Haak jij voor een goed doel? Ik zou het leuk vinden als je dat hier met ons zou willen delen!

Priscilla
Door

Priscilla

op 08 Feb 2017

Nou ik zou graag willen haken voor een goed doel. Maar ik weet niet precies waar ik me kan aanmelden of hoe dat gaat.

Reactie plaatsen