Mutsen voor paardenstaarten, superleuk en handig - Breiclub.nl
Ponytail hats oftewel mutsen voor paardenstaarten

Toen ik aan het rondkijken was op ravelry en pinterest kwam ik deze leuke rage tegen. Gebreide en gehaakte mutsen voor paardenstaarten of zoals ze in het Engels zeggen een “ponytail hat” of een “messy bun beanie”. Dus een muts met een gat erin waar je je paardestaart of knot door kunt halen en je hebt gelijk een natuurlijke pompom op je muts……..

Ik heb dit al wel vaker gezien bij petten waar je aan de achterkant een uitsparing hebt om je paardenstaart doorheen te halen.

mutsen voor paardenstaarten

Ik vind het een uitkomst want als je een muts opzet met een paardenstaart of knot ziet het er altijd raar uit met een bobbel op je achterhoofd. Een muts met een gat die gemaakt is voor je paardenstaart is dus praktisch, maar het ziet er bovendien ook superleuk uit.

En het is eigenlijk ook heel simpel te maken.

Voorbeelden van patronen van ponytail hats

Toen ik op zoek ging naar wat patronen, kwam ik  op ravelry verschillende patronen tegen die je voor een kleine prijs of soms ook gratis kunt downloaden. Nadeel is dat deze patronen allemaal in het Engels zijn.

Ik wil jullie even wat voorbeelden laten zien van ponytail hats:

mutsen voor paardenstaarten

© Jennifer Dougherty

http://www.ravelry.com/patterns/library/kaycee-ponytail-or-bun-beanie-hat

mutsen voor paardenstaarten

© Marchosa

http://www.ravelry.com/patterns/library/ponytail-hat-3

mutsen voor paardenstaarten

© Stacey thorngren

http://www.ravelry.com/patterns/library/staceys-bun-hat

mutsen voor paardenstaarten

© Woolly Wormhead

http://www.ravelry.com/patterns/library/tea-cozy-hat

Op de sites van knithacker en pinterest kom ik nog zo veel meer leuke voorbeelden met links naar gratis patronen tegen. Dus ik raad je aan als je een ponytail hat wilt gaan breien om daar ook een kijkje te nemen.

Hulp bij het vertalen van Engelse breipatronen nodig?

Wil je aan de slag gaan met een Engels breipatroon en wil je weten wat de verschillende Engelse breitermen in het Nederlands zijn, dan heb ik hier twee links gevonden op de sites van allesoverbreien.nl en breiweb.nl, die je een handje kunnen helpen om aan de slag te gaan.

Maar ook op onze eigen breiclubsite wordt in een video uitleg gegeven over Engelse breipatronen.

Ik ben in ieder geval op het idee gekomen om voor mijn beide dochters een ponytail hat te breien. Als ik nog snel ben, kunnen de mutsen als kerstcadeau onder de kerstboom.

Heb jij al eens een ponytail hat gebreid, wil je dan je foto’s en het patroon met ons delen?

Wat vind je van deze mutsen? Superleuk en handig, toch?

Daan
Door

Daan

op 25 Dec 2016

Zo'n 30 jaar geleden breide ik allerlei mutsen voor mijn vriendinnetje. Zij had lange haren en ik niet. En omdat we ook nogal veel lol hadden en van alles uitprobeerden samen werden het de meest vreemde creaties. Een aantal daarvan hadden inderdaad een gat voor haar staart. Of een hele lange die meteen een sjaal was. Maar ook bv een soort kokertje bovenop waar haar staart doorheen paste. Mijn eerste ponytail hat was ontstaan uit mijn allereerste muts waarvan ik niet wist hoe deze te eindigen. (Ik breidde in die tijd alles zonder patroon)

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 26 Dec 2016

Hoi Daan, leuk om te lezen. Het schijnt nu weer helemaal 'in' te zijn. Er hebben al meer breiclubleden laten weten dat ze de ponytail hats van vroeger kennen......

Rhonda
Door

Rhonda

op 28 Mar 2021

Hallo, kan ik ook een verzoek doen om een muts voor mijn nichtje, die over een maand bestralingen krijg, te bestellen? Zij graag een muts in regenboogkleuren willen. maatje L

Reactie plaatsen