Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!
Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!

Deze week lezen jullie een serie interviews, waarin iedere ambassadeur aan bod komt, en waarin jullie de ambassadeurs een beetje beter zullen leren kennen.

De derde ambassadeur is Sietske.

Hoi Sietske, wij kennen jou nu al een klein tijdje als ambassadeur voor de Breiclub. Met dit interview willen we je nog iets beter leren kennen. Vertel eerst eens iets over jezelf. Wie ben je?

Ik ben Sietske en ik ben gek op haken en breien. Ik ben 26, en daarmee hoor ik bij de jonge garde in de haak- en breiwereld. Ik ben getrouwd en woon in een dorp in Brabant. Naast mijn brei- en haakverslaving werk ik in het onderwijs op verschillende middelbare scholen in Den Bosch en Waalwijk. Ook ben ik vrijwilliger voor stichting HEPPIE en draai ik regelmatig een vakantie of weekendcyclus: mijn andere passie!

Je bent begonnen met bloggen via Sietsaandehaak in april 2016 en als Breiclub Ambassadeur in mei 2017. Heb je het gevoel dat je nog steeds uitdraagt wat je in gedachten had toen je begon met bloggen?

Oeh, wat een lastige vraag.. Ik ben mijn blog niet per sé met een doel begonnen. Dit is wel een leuk verhaal! Ik was op huwelijksreis in Turkije en had last van een jetlag. Ik haakte al een tijdje en besloot voor de grap eens een blog te schrijven midden in de nacht. Dit ongedwongene heb ik geprobeerd vol te houden, hoewel ik inmiddels natuurlijk wel een aantal doelen heb voor en achter de schermen!

Ik vind het belangrijk om te bloggen over wat ik leuk vind en waar ik achter sta. Ik denk dat je dat ook kunt zien aan een blog. Ik probeer dan ook altijd met enthousiasme te bloggen.

Hoeveel WIPS (Works in Progress) heb je op dit moment liggen?

Een gewetensvraag! Veel te veel :-). Ik gok een stuk of 20, waarvan een aantal actieve WIPS, en een aantal WIPS, die verbannen zijn naar de zolder. En geloof me, daar wil je als work in progress niet terecht komen!

Wat zou jij wel geweten willen hebben toen je net met haken / breien begon?

Niets! Tenzij het gaat om een waarschuwing.. doe het niet, dit is verslavend! Ik leer nog steeds bij. De basis zit er goed in, maar er staan nog steeds nieuwe technieken op mijn lijstje en hoewel mijn yarnstash zeer uitgebreid is, zijn er nog een hele hoop wolletjes die zeer goed zouden staan in mijn kast en op mijn haak-/breinaald!

Wie zijn jouw voorbeelden in brei- en haakland?

Dat zijn er een hoop. Ik word geïnspireerd door mensen die passie uitstralen. De persoon door wie ik startte met haken is DenDennis, en hoewel amigurumi niet mijn favoriete haakonderdeel is, vind ik zijn ontwerpen prachtig… en hij is altijd erg vriendelijk en in voor een praatje.

Daarnaast heb ik een aantal nieuwe vrienden door mijn blog, die me heel dierbaar zijn en me erg inspireren! Dennis (van de webshop yourzs, niet dendennis van hierboven ;-) ), Alexa van Amilishly, Tirza van The Purple Lady, Kristel Heijndijk en Tertia van Terray’s creatieve wereld, reken ik tot mijn vrienden, bij wie ik altijd terecht kan voor haak- brei- of andere vragen en problemen.

Zelf ontwerpen of patronen van anderen?

Het antwoord op deze vraag kantelt langzaam. Een half jaar geleden had ik nog vol overtuiging “patronen van anderen” gezegd. Inmiddels is mijn eerste patroon op de markt en komt patroon nummer 2 er heel snel aan. Ik beleef hier dan ook veel plezier aan… Wie weet wat er nog komt de komende tijd!

Welke toekomst plannen heb je op het gebied van breien, haken en bloggen?

Qua projecten staan er nog een hoop op mijn lijstje! Zo wil ik nog eens een kledingstuk breien of haken, sluimeren er nog een aantal patronen in mijn hoofd, en klik ik regelmatig door naar een aantal wolletjes waar ik mee aan de slag wel.

Op bloggebied zitten er enorm veel ideeën in mijn hoofd. Heel concreet zijn die helaas nog niet. Mensen uit het onderwijs, herkennen waarschijnlijk wel dat het einde van het schooljaar erg druk is. Gelukkig is de zomervakantie in zicht en die staat wat mij betreft in het teken van mijn blog! Tot die tijd zal ik langzaam wat tipjes van de sluier oplichten!

Welke tool zou je niet zonder kunnen?

Mijn haak- en breinaalden uiteraard.. Verder kan ik niet meer zonder mijn garenwinder, om bolletjes om te toveren in yarn cakes én mijn garen draaischijf. Ook ben ik een groot fan van project bags, vooral die van the purple lady en The Happy Little Sheep.

De breiclubambassadeurs bestaan uit een jong team, ervaar je nog weerstand als je in je omgeving vertelt dat je breit/haakt?

Nee, helemaal niet! Vaak zijn leeftijdsgenoten heel geïnteresseerd en benieuwd naar wat ik allemaal maak. Ik vind het heel tof om haken en breien een minder suf en oubollig karakter te geven, dat is het namelijk helemaal niet!

Als afsluiter: Wil je nog een leuk feitje over jezelf delen?

Mijn ruimtelijk inzicht is een ramp… ik verdwaal altijd en kan rustig 4 rondjes lopen of rijden, voor ik doorheb dat ik verkeerd zit. Vandaar dat ik liever te vroeg dan te laat van huis ga voor een afspraak of beurs!

Dankjewel voor dit interview Sietske.

www.sietsaandehaak.nl

https://www.facebook.com/sietsaandehaak/

https://www.instagram.com/sietsaandehaak/

Reactie plaatsen