Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!
Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!

Deze week lezen jullie een serie interviews, waarin iedere ambassadeur aan bod komt, en waarin jullie de ambassadeurs een beetje beter zullen leren kennen.

De tweede in deze serie is Wietske.

Je bent begonnen met haken omdat je voor je dochter een leuk mutsje in je hoofd had. Had je toen verwacht dat het een blijvende hobby zou zijn?

Nee eigenlijk niet! Het was leuk dat ik het leerde, dat ik het me eigen maakte, maar toen ik het eenmaal kon, smaakte het naar meer. Haken is echt verslavend. Ik denk dat dat komt omdat het mij een stuk ontspanning brengt. Het is heerlijk ‘in het moment’ en dat sluit aan bij de wens om mindful te leven.

Wat is de beste tip die je mee kunt geven aan beginnende haaksters/breisters?

In het begin moet je gewoon veel oefenen, ‘meters’ maken. Begin met een rechte lap, oefen dan eens om een granny square te maken  en dan zul je zien dat je het zo onder de knie hebt!

Maak vooral dingen die je zelf mooi vindt, dan leer je het echt het snelst!

Op welke manier combineer jij het haken met je andere hobby, fotografie?

Voor mijn blog maak ik een verslag van alles wat ik haak en daar horen natuurlijk foto’s bij. Een ideale combi dus!

Welke dingen uit het dagelijks leven beïnvloeden jouw creaties? 

Dat kan van alles zijn. Ik ben erg visueel ingesteld. Een mooie lucht kan al een inspiratie zijn voor een kleurencombinatie.

Op je blog deel je voornamelijk ontwerpen voor baby’s en jonge kinderen. Wat vind jij zo leuk aan deze doelgroep?

Het is eigenlijk heel praktisch: ik hou van kleine projecten. En van pastelkleuren. Tel deze twee bij elkaar op … et voila!

Wat doe je liever? Zelf ontwerpen of patronen van anderen maken?

Het liefst haak ik gewoon uit mijn hoofd iets. Een unieke creatie, gewoon op gevoel, ik zie wel wat het wordt. Bij een patroon moet ik soms veel tellen, lezen. Dat gaat dan het doel van ontspanning voorbij. Na een dag werken wil ik lekker tomeloos haken. Dus ik maak het liefst nieuwe dingen. Door het snel te noteren in mijn telefoon kan ik er later een beschrijving van maken.

Wie zijn jouw voorbeelden in brei- en haakland?

Oh dat zijn er echt heel veel! Er worden zoveel mooie creaties ontworpen en gemaakt. Ik ben nu bezig met een vest van Wendy van Delden. Zij maakt werkelijk prachtige dingen!

Waarom iets creëren met naald en draad?

Het idee dat je van een draad je eigen ‘ding’ of  “vorm” kunt maken, geeft een kick. Als het dan af is ben ik vaak wel trots.

Vertel iets over je ontwerp proces en waar je het liefst ontwerpt.

Eerst kies ik kleuren. Dat doe ik vaak met Designseeds en de vele kleurenpaletten die zij hebben gepost. Ik schreef er ook een keer een blog over op Breiclub (>link https://breiclub.nl/inspiratie-nodig/kleuren-kiezen/ )

Verder haak ik altijd in de woonkamer, zittend in de bank, in mijn eigen hoekje. Ik haak een eind weg en schrijf af en toe wat op in mijn telefoon. Later schrijf ik het uit op mijn laptop.

En de laatste vraag: Welke toekomst plannen heb je op het gebied van haken, fotografie en bloggen?

Het liefst ga ik gewoon lekker door met haken. Maken wat ik zelf mooi vindt. Het fotograferen en bloggen is een leuke bijkomstigheid. Delen van haakcreaties en online informatie delen met soortgenoten is zo leuk. Het is een verrijking van mijn leven!

Dankjewel voor dit interview Wietske.

Ansfride Steegers
Door

Ansfride Steegers

op 22 May 2018

Leuk en interessant om de verhalen van de "ambassadeurs" te lezen.

Francisca_haakt
Door

Francisca_haakt

op 22 May 2018

Fantastisch

Janneke
Door

Janneke

op 22 May 2018

Leuk verhaal. En mooie foto van jezelf!

Reactie plaatsen