Zelfgebreide telefoonhoesjes - Breiclub.nl
Zelfgebreide telefoonhoesjes: een basispatroon

Zelfgebreide telefoonhoesjes: Bijna iedereen heeft het: een mobiel. En bijna iedereen heeft zijn mobiel laten vallen. Sommige vallen met een catastrofaal resultaat. Het scherm is gebarsten, de telefoon is gedeukt of in de ergste gevallen gaat de mobiel uit en nooit meer aan… Een oplossing hiervoor is een telefoonhoesje.

Telefoonhoesjes komen in allerlei soorten en maten in de winkel. Maar je kunt zelf natuurlijk ook een (veel leuker) telefoonhoesje maken.

In dit blog komt het basis patroon voor een telefoonhoesje langs en creatieve ideeën voor een telefoonhoesje. Het is een simpel project dat een perfect cadeau is voor iedereen. In ieder geval bijna iedereen.

Zelfgebreide telefoonhoesjes – Basis patroon

Het basis patroon van een telefoonhoesje is heel simpel. Het enige dat er nodig is, is je favoriete wol en naalden!

  • Meet de lengte van de telefoon waar het hoesje van is.
  • Zet het aantal steken op de naald die gelijk staan aan de lengte van de telefoon.
  • Brei nu in steken of het patroon naar keuze totdat het breiwerk 1x om de telefoon heen kan wikkelen.
  • Maak de onderkant en zijkant aan elkaar vast en “tadaa” het basis telefoonhoesje is klaar!

Om ervoor te zorgen dat de telefoon goed in het hoesje blijft zitten kan er een boven een “flapje” en een knoop toegevoegd worden. Op deze manier kan het hoesje gesloten worden.

Telefoonhoesje met kabels

Zelfgebreide telefoonhoesjes

Kabels maken alles beter, ook een telefoonhoesje. Let wel op, als het telefoonhoesje kabels over de lengte heeft werkt het basis patroon voor een telefoonhoesje niet.

Voor een telefoonhoesje met kabels zet je niet de lengte als steken op de naald maar de breedte. Hierbij is het moeilijker schatten hoeveel steken er op de naald moeten. Bij twijfel maak een proeflapje!

Inspiratie telefoonhoesje patroon

Online is er een eindeloze bron aan inspiratie voor gebreide en gehaakte telefoonhoesjes. Mijn favoriete zijn de dieren telefoonhoesjes en het watermeloen telefoonhoesje! De watermeloen komt elke zomer weer terug in de vorm van onderzetters (deze kun je zo zelf maken!), tasjes en dus ook telefoonhoesjes.

Om inspiratie voor telefoonhoesjes te vinden raad ik aan om bij google “knitted phone case” of “crochet phone case” in te typen. Dit geeft meer resultaat dan de Nederlandse varianten.

Wat is het ergste dat er met jouw mobiel is gebeurd?

ria Baggermans
Door

ria Baggermans

op 18 May 2018

waar vind ik het patroon van telefoonhoesje watermeloen

Reactie plaatsen