Wat is een cal? Hier zie je voorbeelden - Breiclub.nl
Wat is een cal?

Wat is een cal? Ik haak pas 1 ½ jaar, heb van tevoren wel veel gebreid maar ik maakte het vaak niet af. Nu was het me eindelijk gelukt om te leren haken via de filmpjes van Joke ter Veldhuis op de Lossen &  Vasten site. Op deze site las ik over een cal.

Ik kwam erachter dat een cal een project is om te haken, waarbij je iedere week een stukje van het patroon krijgt. Ik vond dat wel interessant en wilde dat ook weleens mee beginnen. Ik ben begonnen met de voorjaarsdeken van Lossen & Vasten. Deze cal was al klaar, maar de patronen staan gewoon altijd op de site.

Wat is een cal?

Je kan kant en klare pakketten bestellen van een cal, maar je kan ook zelf garen samenstellen. Cal’s worden ook altijd in verschillende kleuren aangeboden. Ze zijn in de meeste webwinkels te koop en soms ook in gewone winkels.

Mijn eerste cal heb ik afgemaakt, wat me met breien nooit lukte. En het is ook nog eens verslavend. Ik ben nu weer met een cal bezig, namelijk de najaarsdeken van de Lossen & Vasten site. De meeste daar zijn er al klaar mee, maar ik lig een aantal weken achter. Maar hij wordt weer super leuk.

Wat is een cal?

Door aan een cal mee te doen leer je ook weer andere steken te haken. Op de facebookpagina’s van een cal wordt je ook heel goed geholpen als je ergens niet uitkomt.

Je kan allerlei Cal’s tegenkomen op internet zoals dekens, kussens en nu kun je ook een pakket bestellen voor een sjaal te haken.

Als ik klaar ben met mijn cal ligt er alweer een nieuwe op mij te wachten, namelijk de Double Trouble van Haakplein. Daarbij maak je ook een deken, maar  bij deze deken ga je ook een tunische haaknaald gebruiken. Ik ben benieuwd hoe dat haakt want dat heb ik nog nooit gedaan.

Wat is een cal?

Hebben jullie ook weleens aan een cal meegedaan? Zoja, hoe vonden jullie dit?

En gebruiken jullie dan het originele pakket of stellen jullie het zelf samen? Dat was het weer voor vandaag, tot volgende week weer.

Groetjes Belinda.

Crry Heunks
Door

Crry Heunks

op 22 Jan 2017

ik heb al aan diverse cals meegedaan. vooral van scheepjes. Ik ben nu bezig met die van vorig jaar dat werd een deken voor op de bank maar ik maak er een sprei van voor op mijn bed. hij wordt 200x200 cm minimaal

Leny Walles
Door

Leny Walles

op 22 Jan 2017

Stug doorhaken Corry, dan komt ie vanzelf af :-)

Leny Walles
Door

Leny Walles

op 22 Jan 2017

Ik heb dit najaar het idee achter een CAL pas ontdekt. Wat een fantastische manier om je werk ook daadwerkelijk af te krijgen. Je leert veel nieuwe steken, raakt geinspireerd door andere haaksters en bij de KAL door andere breisters. Ik ben nu met de KAL bezig van de BreiClub (Mystery Blanket, groot Wind), lig volledig op schema. Daarnaast maak ik de CAL van Scheepjes voor mijn zoon en zijn vriendin. Leuk patroon en de CAL vult de rest van de maand op die ik over houdt tijdens het wachten op nieuwe patronen van de Mystery Blanket. Ik kan het iedereen aanbevelen!!!

Reactie plaatsen