Gehaakte beanies, trend van de afgelopen jaren - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
2 min
0

Gehaakte beanies

2 min
0

De afgelopen weken is het ’s ochtends behoorlijk koud geweest. De strooiwagens reden door de straten en de autoruiten waren bevroren. Gelukkig kunnen we ons tegen het koude weer goed kleden door bijvoorbeeld een heerlijk warme gebreide trui of gehaakte polswarmers te dragen. Een lekkere warme muts mag in dit rijtje zeker niet ontbreken! Een enorme trend van de afgelopen jaren zijn de gebreide of gehaakte beanies.

Naast dat de beanie oorspronkelijk bedoeld is als bescherming tegen de kou is het ook . Je kunt de beanie ook zeer goed in het voorjaar of zomer dragen bij een bijpassende outfit. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Ik heb een aantal beanies voor je op een rijtje gezet: 

  • Karin aan de haak schrijft erg leuke blogs over verschillende onderwerpen. Na wat rondsnuffelen op haar blog vond ik hier een stukje over een gehaakte beanie. Als basis voor deze beanie heeft Karin gebruik gemaakt van een Engelstalig patroon. Dit patroon heeft ze een beetje aangepast en een klep eraan gehaakt.

Het resultaat is verbluffend, zo leuk!! Het beanie patroon heeft ze gehaakt met 100% acryl van het merk Robin Chunky. De bolletjes zijn 100 gram en hebben een looplengte van ca 140m. Uiteraard kun je ook een ander vergelijkbaar garen gebruiken. Check haar blog om alles over het patroon en het garen te lezen!

Gehaakte beanies

  • De V-stitch kende ik eerst nog helemaal niet tot ik hier op de blog van treasury creations dit beanie patroon vond. Caroline heeft deze V-stitch beanie met haaknaald 4 en 1 bol stylecraft dk gehaakt. Stylecraft is ook een 100% acryl garen met een looplengte van ca 300m.

Als eerste beschrijft Caroline in haar blog hoe ze de band heeft gemaakt. De band moet goed om de omtrek van je hoofd passen. Meet tussentijds of de rand de gewenste omtrek heeft bereikt. Voordat met de V-stitch kan worden gestart, moet eerst een toer vasten rondom de rand worden gehaakt.

Haak vervolgens de V-stitch: dwz in 1 steek worden 2 stokjes samengehaakt, 2 losse, en weer 2 stokjes samengehaakt. Sla 2 vasten over en haak weer een V-stitch. Herhaal dit patroon rondom en sluit af met een halve vasten. In de volgende toer(en) haak je de V-stitch in de 2 losse ruimten. Herhaal het patroon nog een aantal toeren tot de beanie de gewenste lengte heeft bereikt. Kijk op de blog voor de afhechting van de beanie. Caroline heeft een superhandig YouTube filmpje hierover geplaatst.

 Gehaakte beanies

  • Via YouTube heb ik op de zoekterm “mutsen haken” gezocht. Op deze manier heb ik verschillende handige Nederlandstalige filmpjes gevonden. Klik voor de filmpjes op deze link .

Naast bovenstaande ideeën zijn er ook erge leuke beanies met oren en dierengezichten.

 

 

Ik ben erg benieuwd welke beanie jullie hebben gehaakt? Welke heeft jullie voorkeur?

 

Deel je resultaten via de reacties op de blog of op de facebook. Of via Instagram of Pinterest met #2016gehaaktebeanie  #handmadecreative

 

Reacties
Categorieën