Borduren is weer helemaal hip en trendy - Breiclub.nl
Borduren is hip en trendy

Borduren is weer helemaal hip en trendy. Op sociale media en in winkels kom ik de meest mooie creaties tegen. Vroeger borduurde ik best wel regelmatig maar doordat het de laatste jaren behoorlijk versloft is geraakt was het hoogtijd om het weer eens op te pakken!


Op de website van Nienke Landman/ las ik over een erg leuke workshop; namelijk handschoenen borduren. En ook nog eens in de buurt. Wat leuk, iets anders dan haken!

Samen met 2 vriendinnen besloot ik om de workshop bij  Atelier Bonita-Loka te gaan volgen. En wat was het gezellig en leerzaam.

Alle deelneemsters kregen een compleet borduurpakket met meerdere borduurpatronen, oplosbaar borduurvlies, een streng met verschillende kleuren wol, een overzicht waarop de steken duidelijk staan uitgelegd en natuurlijk een borduurnaald.

Overal lagen prachtige voorbeelden van prachtige geborduurde handschoenen. De steken vond ik er best ingewikkeld uitzien maar gelukkig deed Nienke de basissteken stap voor stap voor. Het was supergoed te volgen en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht. Maar wat een boel draadjes om weg te werken!! Pfoeh net als met haken toch wel het minst leuk werkje om te doen maar het resultaat is echt verbluffend mooi. Beide handschoenen waren een paar dagen na de workshop af en vol trots draag ik ze.

borduren

Het is superleuk om verschillende technieken zoals breien en haken combineren met borduren. Het eindresultaat is werkelijk prachtig! Je kan natuurlijk de handschoenen aanschaffen in de winkel maar nog leuker is het om een zelf je handschoenen te haken of breien. En daar vervolgens een superleuk bloemmotiefje op te borduren.

Wil je meer over Nienke en haar prachtige werkstukken weten? Bekijk dan eens haar prachtige boek Mooi van draad. Haken en breien in kleur en structuur, in Zwolle plaats. In dit boek komen de meest prachtige werkstukken aanbod zoals bijvoorbeeld een gebreid kabelwerk combineren met borduren. Een boek boordevol tips en inspiratie. Een echte aanrader voor haaksters en breisters.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties.

borduren


Floor
Door

Floor

op 12 Feb 2017

Superleuk dat het weer hip is! Ik maak ook borduurwerk. Mijn instagram is @fullmetalneedle daar staan al mijn borduursels op

Reactie plaatsen