Borduren is weer helemaal hip en trendy - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Borduren is weer helemaal hip en trendy. Op sociale media en in winkels kom ik de meest mooie creaties tegen. Vroeger borduurde ik best wel regelmatig maar doordat het de laatste jaren behoorlijk versloft is geraakt was het hoogtijd om het weer eens op te pakken!


Op de website van Nienke Landman/ las ik over een erg leuke workshop; namelijk handschoenen borduren. En ook nog eens in de buurt. Wat leuk, iets anders dan haken!

Samen met 2 vriendinnen besloot ik om de workshop bij  Atelier Bonita-Loka te gaan volgen. En wat was het gezellig en leerzaam.

Alle deelneemsters kregen een compleet borduurpakket met meerdere borduurpatronen, oplosbaar borduurvlies, een streng met verschillende kleuren wol, een overzicht waarop de steken duidelijk staan uitgelegd en natuurlijk een borduurnaald.

Overal lagen prachtige voorbeelden van prachtige geborduurde handschoenen. De steken vond ik er best ingewikkeld uitzien maar gelukkig deed Nienke de basissteken stap voor stap voor. Het was supergoed te volgen en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht. Maar wat een boel draadjes om weg te werken!! Pfoeh net als met haken toch wel het minst leuk werkje om te doen maar het resultaat is echt verbluffend mooi. Beide handschoenen waren een paar dagen na de workshop af en vol trots draag ik ze.

borduren

Het is superleuk om verschillende technieken zoals breien en haken combineren met borduren. Het eindresultaat is werkelijk prachtig! Je kan natuurlijk de handschoenen aanschaffen in de winkel maar nog leuker is het om een zelf je handschoenen te haken of breien. En daar vervolgens een superleuk bloemmotiefje op te borduren.

Wil je meer over Nienke en haar prachtige werkstukken weten? Aanstaande zaterdag 4 februari vindt een boekfeestje ter ere van haar nieuwe boek  Mooi van draad. Haken en breien in kleur en structuur, in Zwolle plaats. In dit boek komen de meest prachtige werkstukken aanbod zoals bijvoorbeeld een gebreid kabelwerk combineren met borduren. Een boek boordevol tips en inspiratie. Een echte aanrader voor haaksters en breisters.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd om een workshop handschoenen borduren te volgen? Dat kan nog op 25 februari in de Haakgarage te Meppel.

Wil je ook leren borduren maar wil je liever wat anders dan handschoenen? Ook dat kan! Nienke geeft 11 maart bij het wolcafe in Schoonhoven een lenteworkshop: gehaakte eierdopjes borduren. Hoe leuk is dat? Ik vind ze erg vrolijk en gezellig staan in de huiskamer.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties.

borduren

Deel op Facebook en Instagram met  #2016gecombineerdehandwerktechnieken je creaties waarin je verschillende technieken hebt gebruikt.

Over de schrijver
Van kinds af aan heb ik van mijn oma het handwerken meegekregen. Oma was altijd aan het borduren, breien, haken, kleding maken en kleine Esther borduurde fijn mee. Heerlijk vond ik het, alleen destijds was het imago behoorlijk oubollig en heb ik het gelaten voor wat het was! Ruim 20 jaar later zocht ik een hobby die bij mij paste. Op een boekenforum las ik in een topic over haken van een 'crochet along' project. Ik werd nieuwsgierig wat dit was en zodoende kwam ik erachter dat haken weer helemaal hip was. Er deden zeker 10.000 vrouwen mee aan deze CAL. Dat wilde ik natuurlijk ook! Samen met een vriendin, die enthousiast werd door mijn verhalen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we op pad gegaan naar een wolwinkeltje. Niet wetende dat dat het moment was van een haakverslaving. De hele middag hebben we genoten van de vele kleurtjes bolletjes wol en we kwamen thuis met een tas vol wol. Sindsdien haak ik bijna dagelijks. Na een lange en drukke werkdag heerlijk haken en m'n hoofd leegmaken! Het is echt mijn ontspanningsmomentje. Op Instagram en Pinterest volg ik o.a. Adinda Zoutman, Claire Boeter en Mabel van Crochetaddict en zie ik zoveel leuke projecten in nog mooiere kleurtjes voorbij komen dat een luxeprobleempje is ontstaan; mijn "to-crochet-list" wordt steeds langer en langer. Door de meest prachtige creaties raak ik geïnspireerd en probeer ik mijn eigen draai eraan te geven. Ik kwam erachter dat er veel meer vriendinnen en kennissen in mijn omgeving haakten en samen met een vriendinnetje heb ik een haakclubje opgericht. Dagelijks delen we onze ervaringen en creaties via de app groep "de hippe haaksters". Soms spreken we af en gaan gezamenlijk haken; tenminste dat is de intentie er wordt op zo'n middag vooral veel gelachen en thee gedronken. Naast het haken vind ik breien, borduren en creaties maken op de naaimachine ook erg leuk. Het laatste is nog een hele uitdaging maar daar ga ik mij zeker nog goed in verdiepen. Mijn doel is anderen te inspireren en enthousiasmeren door mijn ervaringen met bijvoorbeeld verschillende garens, (gratis) patroontjes, interessante workshops en beursbezoeken te delen. Ik laat graag mijn creaties zien, vind het leuk om over de gezellige haakmiddagen met de hippe haaksters of een bezoek aan dat ene leuke wolwinkeltje te vertellen! Als ik daarmee anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren heb ik mijn doel bereikt en dat maakt mij blij.
Floor
Door

Floor

op 12 February 2017

Superleuk dat het weer hip is! Ik maak ook borduurwerk. Mijn instagram is @fullmetalneedle daar staan al mijn borduursels op

Reactie plaatsen