Page content

Borduren is hip en trendy

article content

Borduren is hip en trendy

Borduren is weer helemaal hip en trendy. Op sociale media en in winkels kom ik de meest mooie creaties tegen. Vroeger borduurde ik best wel regelmatig maar doordat het de laatste jaren behoorlijk versloft is geraakt was het hoogtijd om het weer eens op te pakken!


Op de website van Nienke Landman/ las ik over een erg leuke workshop; namelijk handschoenen borduren. En ook nog eens in de buurt. Wat leuk, iets anders dan haken!

Samen met 2 vriendinnen besloot ik om de workshop bij  Atelier Bonita-Loka te gaan volgen. En wat was het gezellig en leerzaam.

Alle deelneemsters kregen een compleet borduurpakket met meerdere borduurpatronen, oplosbaar borduurvlies, een streng met verschillende kleuren wol, een overzicht waarop de steken duidelijk staan uitgelegd en natuurlijk een borduurnaald.

Overal lagen prachtige voorbeelden van prachtige geborduurde handschoenen. De steken vond ik er best ingewikkeld uitzien maar gelukkig deed Nienke de basissteken stap voor stap voor. Het was supergoed te volgen en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht. Maar wat een boel draadjes om weg te werken!! Pfoeh net als met haken toch wel het minst leuk werkje om te doen maar het resultaat is echt verbluffend mooi. Beide handschoenen waren een paar dagen na de workshop af en vol trots draag ik ze.

borduren

Het is superleuk om verschillende technieken zoals breien en haken combineren met borduren. Het eindresultaat is werkelijk prachtig! Je kan natuurlijk de handschoenen aanschaffen in de winkel maar nog leuker is het om een zelf je handschoenen te haken of breien. En daar vervolgens een superleuk bloemmotiefje op te borduren.

Wil je meer over Nienke en haar prachtige werkstukken weten? Aanstaande zaterdag 4 februari vindt een boekfeestje ter ere van haar nieuwe boek  Mooi van draad. Haken en breien in kleur en structuur, in Zwolle plaats. In dit boek komen de meest prachtige werkstukken aanbod zoals bijvoorbeeld een gebreid kabelwerk combineren met borduren. Een boek boordevol tips en inspiratie. Een echte aanrader voor haaksters en breisters.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd om een workshop handschoenen borduren te volgen? Dat kan nog op 25 februari in de Haakgarage te Meppel.

Wil je ook leren borduren maar wil je liever wat anders dan handschoenen? Ook dat kan! Nienke geeft 11 maart bij het wolcafe in Schoonhoven een lenteworkshop: gehaakte eierdopjes borduren. Hoe leuk is dat? Ik vind ze erg vrolijk en gezellig staan in de huiskamer.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties.

borduren

Deel op Facebook en Instagram met  #2016gecombineerdehandwerktechnieken je creaties waarin je verschillende technieken hebt gebruikt.

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

1 reactie op “Borduren is hip en trendy


Door Floor op 12 februari 2017

Superleuk dat het weer hip is! Ik maak ook borduurwerk. Mijn instagram is @fullmetalneedle daar staan al mijn borduursels op

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.