Het is altijd tijd voor Kerst - Breiclub.nl
Het is altijd tijd voor Kerst

Het is altijd tijd voor Kerst … en dus ben ik daar nu volop mee bezig.
Vorig jaar begin najaar ontdekte ik de boekjes van Christel Krukkert “Haak je eigen Kerststal” en “Christels Kerstboek”…

Het-is-altijd-tijd-voor-Kerst-1

…en ik vond het idee om zelf een Kerststal te haken, met alles er op en er aan, onweerstaanbaar.

Die boekjes had ik dus heel snel in huis. En ze zijn echt fantastisch! Alles wordt heel duidelijk beschreven.

Maar…

ik had even tijd nodig om te beslissen welk garen ik wilde gebruiken en om te zien wat ik verder allemaal nodig had. Soms moet ik dat gewoon even laten bezinken en dan wijst het zich vanzelf.

Zo ook deze keer.

Want tegen het einde van het jaar ontdekte ik op de website van Knotten (http://www.knottenwol.nl/) foto’s van de Kerststal, gehaakt door een klant van hen met StoneWashed van Scheepjes (http://www.scheepjeswol.com/nl/collectie/katoen/stone-washed-28623/), een garen waar ik helemaal weg van ben, dus dat werd het. Gelukkig bood Knotten een pakket aan waarin bijna alle benodigdheden aanwezig waren. Op de oogjes na, maar die vond ik ergens anders.

Gehaakte kerststal

Dit zijn de foto’s waar ik voor viel en die ik destijds van de website van Knotten heb gekopieerd en opgeslagen:

Ik vind ze echt geweldig!

Je kunt de foto’s hier terugvinden: http://www.knottenwol.nl/products/haakpakket-haak-je-eigen-kerststal

Alles in huis…

Tegen Kerst 2014 had ik dus alles in huis. Maar ja, ik kon met geen mogelijkheid alles nog voor de Kerst even snel haken en dus werd het een project voor Kerst 2015.

Maar wat is nu eigenlijk de betekenis van Kerst

Ach, Kerstmis is voor mij niet het feest van glamour en glitter en cadeautjes en eten en drinken of wat er tegenwoordig ook maar van wordt gemaakt.

Voor mij draait het om onvoorwaardelijke liefde en staat de geboorte van Jezus voor het begin van het opengaan van het hart van de mensheid/de harten van de mensen voor deze onvoorwaardelijke liefde die ons omringt. Helaas zal het nog wel even duren voordat dat echt doordringt. Er zitten nog teveel geldwisselaars en kooplieden in de tempel. Maar het is niet anders.

In die zin, met die betekenis van onvoorwaardelijke liefde die ons omringt, waarvoor we alleen maar onze harten hoeven te openen, in mijn achterhoofd, wilde ik de Kerststal maken/haken.

En misschien was ik er zelf ook niet eerder aan toe dan nu.

Maar kort geleden was het ineens zo ver…

Ik ben eind juli eindelijk begonnen met haken. En eerlijk gezegd schiet het heel lekker op. Het kindje in de kribbe, Maria, Jozef, en de os en de ezel zijn ineens al klaar (het is nu half augustus).

En wonder boven wonder prima gelukt wat mij betreft ☺.

Het moge duidelijk zijn dat het haken van deze Kerststal voor mij een heel bijzondere betekenis heeft: openstaan voor de onvoorwaardelijke liefde waardoor we worden omringd. Onze harten daarvoor openen. En wat mij betreft is het dus altijd tijd voor Kerst.

Zijn jullie ook bezig met het haken van deze Kerststal of hebben jullie hem al gehaakt en heeft het haken ervan voor jullie een speciale betekenis?

Marjolein van Bers
Door

Marjolein van Bers

op 01 Sep 2015

Oooo! wat leuk! Weer iets voor mijn haaklijstje!!

Yvonne
Door

Yvonne

op 14 Apr 2016

Die heb ik dus vorig jaar gehaakt hij is geweldig . Wil er misschien dit jaar nog wat bij haken engeltjes of zo maar zoals hij nu is vind ik hem al erg leuk. Dus met Jozef,Maria,kindje in kribbe, os en ezel paar schaapjes ,een herder en een palmboom , kamelen een engel. Was een flinke klus maar wel heel leuk

Reactie plaatsen