De anonieme sjaal: DAS! - “Gedropte”pakketjes!
Inspiratie nodig?
Redactie Breiclub
Inspiratie nodig?
1 min
18

De anonieme sjaal: DAS! - “Gedropte”pakketjes!

1 min
18

Hebben jullie hier wel eens van gehoord? Tijdens ons “weekendje weg” kwamen we onverwacht met “DAS” in aanraking 😉

We waren in den Briel/Brielle (Zuid-Holland) aangekomen en gingen het stadje verkennen. Daar zagen we iets in de boom hangen! Sinterklaas was net weer naar Spanje vertrokken.. hadden ze cadeautjes over het hoofd gezien of vergeten of toch niet? Rara wat was dit?

We waren toch echt wel nieuwsgierig geworden en besloten uit te vinden wat dit toch was.

Wat hing daar in die boom? Niet èèn maar twee cadeautjes. Ze waren mooi verpakt in doorzichtig folie, ook zat er een briefje bij. De verpakking was doorzichtig dus je kon “ongeveer” zien wat er in zat.

Hé wacht eens even zei ik tegen mijn man: “Ik weet denk ik wel wat dit is..”. Ik begon een vermoeden te krijgen dat dit iets met “de anonieme sjaal” te maken zou kunnen hebben..

We hebben het “kleurigste pakketje ” uit de boom gehaald. En ja hoor, er zat een sjaal in. Op het briefje stond : “Hallo. Ik ben niet kwijt. Neem me mee als je het koud hebt. Geniet van mij”!

Ja hoor we hadden een “gedropt” pakketje gevonden! Het andere pakketje lieten we mooi, voor iemand anders, hangen. 😉

 “De anonieme sjaal” DAS  is een gezellige en positieve facebookgroep met ruim 13.000 leden. Geïnspireerd op een groep mensen uit Windsor (Canada) die sjaals e.d. aan bomen binden om de daklozen de strenge winter daar door te helpen (The Windsor Warming Crew).

Het begon met een sjaal, inmiddels wordt van alles gedropt: knuffels, mutsen, sokjes, dekens, etc. Zolang het maar hetzelfde doel dient: de medemens een glimlach bezorgen.”

Het is een goed initiatief en heeft zeker effect! Het vinden van een pakketje is zo leuk! Met het koude weer op dat moment een welkome verrassing en warmhouder 😉. Jammer genoeg was de sjaal niet zelf gehaakt of gebreid ☹ dat had ik nog leuker gevonden!

Ik ben nu lid geworden op Facebook van “deanonieme sjaal”

Ik heb een bericht van ons gevonden cadeautje gemeld. Het is leuk te lezen wat er allemaal “gemaakt en gedropt” wordt. Helemaal goed!

Heb jij wel eens een “gedropt pakketje” gevonden? Of misschien gemaakt?

Groet,

Ingrid

http://hobbydingen.com/

Reacties
Categorieën