Poncho of sjaal, de ideale oplossing voor kille avonden - Breiclub.nl
Poncho's & sjaals  TOP 3

In ons soms zo koude kikkerlandje (ook in de zomer, helaas!), zijn ze ideaal: poncho’s  en sjaals. Want hoe vaak gebeurt het in de zomer niet dat het eigenlijk te warm is voor een jas, maar te koud om in een t-shirt naar buiten te gaan. Ook in de winter is een poncho of sjaal de ideale oplossing voor de kille avonden!

Je kunt daarom niet genoeg poncho’s en grote sjaals hebben. En ze staan ook nog eens leuk! Als je ze in meerdere kleuren hebt, is er altijd wel iets wat bij je outfit past.

Niet kopen, zelf maken! Je kunt naar de winkel gaan en daar een sjaal of een poncho kopen. Maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf  één (of een paar, of een heleboel) te maken. Zelf heb ik er al veel gemaakt en ik heb ook aardig wat familieleden en vriendinnen van poncho’s en sjaals voorzien.

Er bestaan veel patronen voor, en in deze blog laat ik jullie mijn persoonlijke top 3 zien.

Mijn Top 3:

1. De eerste die ik hier wil noemen, is de South Bay sjaal. Hij is ook als poncho te haken. Het is een vrij eenvoudige steek waarin je 2 toeren steeds herhaalt.

poncho of sjaal

Voor mijn dochter haakte ik een South Bay sjaal omdat ze het in de winter altijd koud heeft :) , met lekker dik garen van de Zeeman en haaknaald nr 6. Janneke schreef een blog over specifiek deze steek, hij is te vinden op deze website en is geplaatst op 16 mei 2017.

poncho of sjaal

2. Als tweede kan ik niet voorbijgaan aan de vele poncho’s en sjaals die je kunt vinden op Drops Design. De website heet garnstudio.com, selecteer bij het zoekveld in welke categorie Poncho’s & Sjaals. Je kunt ze daar vinden in alle soorten, maten en kleuren, zowel gebreide als gehaakte exemplaren.

poncho of sjaal

Één van de mooiste hiervan vind ik de sjaal Tenerife, die ik voor mezelf haakte met Muskat garen van Drops Design en haaknaald nr 4 in het paars. De sjaal laat zich als omslagdoek gebruiken waardoor het patroon mooi uitkomt, maar staat ook leuk om de nek gedrapeerd bij b.v. een spijkerjasje. Het patroon is wel iets lastiger, je moet goed blijven tellen!

poncho of sjaal

3. Als derde persoonlijke topper noem ik hier de Boho Poncho, waarvan het patroon bedacht is door Fieke de Rooy van HaakTrend.

poncho of sjaal

Het is mijn meest gehaakte poncho, ik heb hem in meerdere kleuren en zowel met als zonder franje. Het patroon is relatief eenvoudig, en omdat het je hem met een wat grotere haaknaaald haakt is hij snel te maken. Je kunt dit patroon vinden via de facebookpagina van HaakTrend.

poncho of sjaal

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn top 3.

In elk geval kun je, als je nu meteen begint, de komende zomer al genieten van je zelfgemaakte poncho of sjaal!

Zet je het resultaat in de reacties? Doen hoor!

Anita
Door

Anita

op 06 Jul 2017

Wat leuk! Ik ga aan de slag met "Tenerife".

Reactie plaatsen