Sluit je ogen en stel je voor dat we op reis gaan…
Sluit je ogen en stel je voor dat we op reis gaan…

Welkom bij de “Arabian Nights Express”! Jouw virtuele reis door een wereld van prachtige kleuren en mogelijkheden om bezig te zijn met je passie (ik bedoel dan breien of haken :-)). 

In dit blog deel ik met je hoe ik op het idee voor de Mystery Blanket “Arabian Nights” kwam en hoe jij voor jezelf ook op dezelfde manier inspiratie kunt vinden voor een eigen project.

Even voorstellen

Mijn naam is Babette, ik ben oprichtster van Breiclub.nl. Het is mijn missie om breien en haken steeds leuker te maken. Zodat jij mooie dingen kunt maken.

De afgelopen jaren hebben we met ons team duizenden breiers en hakers blij gemaakt. Met verrassende patronen, een bruisende community en mooie pakketten die we thuis laten bezorgen. Elk jaar ga ik weer een stap verder en elk jaar worden de projecten groter en elk jaar doen er meer mensen mee. Superleuk!

Stel je voor dat jij ook zo’n mooi project haakt of breit en ondertussen vrienden voor het leven maakt.

Stel je voor dat we op reis gaan…

Ik wil je meenemen op een reis door Arabische Nachten. We kunnen nu nergens heen in verband met corona, maar in je hoofd kun je natuurlijk altijd reizen. Stap met mij in de Arabian Nights Express en ontdek nieuwe dingen.

Want je hebt een passie, die nu in deze periode van lockdown heel goed uitkomt! Net als bij reizen kun je door te breien of haken ontspannen en nieuwe ervaringen opdoen. Dit jaar gaat onze ‘reis’ naar Marokko, waar ik zelf vorig jaar een paar prachtige Arabian Nights heb beleefd.

Ik zag in Marokko de prachtigste kleurencombinatie, de warme avonden, de vele kleuren en de mooiste stoffen. Dat gaf mij  inspiratie voor het Mystery Blanket Arabian Nights Project. Ik maakte foto’s van de markten vol met kruiden, mooie patronen en prachtige architectuur en liet mijn fantasie de vrije loop hoe we dit zouden kunnen vertalen in spannende patronen.

Geef je eigen creativiteit de ruimte

In Marokko begon bij mij alle creativiteit te borrelen. Hoe zouden we die prachtige kleuren en texturen kunnen verwerken in ons volgende mooie project? Mijn team heeft dit visioen werkelijkheid gemaakt, door een spectaculaire serie Arabian Nights Brei- en Haakpakketten te ontwikkelen. Met mooie garens in prachtige kleuren die bij jou thuis worden bezorgd en elke maand een spannend deel van het patroon met uitlegvideo’s. Het is een spannende “pakketreis” 🙂

Stel je voor hoe het zou zijn…

  • Als je straks in je interieur een prachtige, zelfgemaakte deken hebt in spannende kleuren.

  • Of als je de mooie, bijzondere deken weggeeft aan dochterlief, of, zoals sommigen doen, elk jaar aan een ander kind of kleinkind.

  • Als je elke maand met spanning uitkijkt naar een nieuwe deel van het patroon en blij bent met deze mooie afleiding.

  • Als je fantastische nieuwe steken leert. Die voldoening is onbeschrijflijk.

  • Als je vol trots jouw werk laat zien aan je geliefden en vrienden.

Zo maak je een reis in je eigen hoofd werkelijkheid.

Ga mee op “reis”

Jij kan natuurlijk ook meedoen aan deze ‘reis’ of voor jezelf zo’n mooi project bedenken. Als je met ons mee ‘reist’ zou ik dat geweldig vinden en jij ook, dat weet ik zeker. Je kiest één van de kleurenpakketten en krijgt de garens thuis bezorgd. Plús een aantal hele leuke surprises)! En daarna ontvang je elke maand een deel van het patroon met uitlegvideo’s. Dat is de spannende reis met de “Arabian Nights Express”.

Niet iedereen durft direct het hele pakket te bestellen. Daarom heb ik ook een “kennismakingspakket” ontwikkeld. Om alvast te proeven hoe leuk en spannend de “Arabian Nights Express” is. En als je dan besluit de hele “reis” mee te maken, krijg je de investering in het kennismakingspakket terug. Hoe cool! (klik hier als je daar interesse in hebt)

Tip: Hoe kies je de beste kleuren voor jouw project?

Elk Mystery Blanket Project begint met het kiezen van de kleuren, op basis van de inspiratie en het thema. Dat werkt als volgt:

  1. We bepalen met welke soorten garens we willen werken en bestellen van veel kleuren een bol.
  2. Vervolgens leggen we alle tientallen bollen bij elkaar en maken dan drie kleurencombinaties die we erg goed bij elkaar vinden passen. Laat de verschillende combinaties op je inwerken, of slaap er een nachtje over.
  3. Vaak heb je zelf thuis ook genoeg “kliekjes” of bollen wol liggen dus leg alles eens bij elkaar en maak een kleurencombinatie van zo’n 5-10 kleuren.

Wij kwamen op deze manier op deze drie kleurenpakketten:

  1. Arabian Nights:

2. Fata Morgana:

3. Marrakech:

TIP: Geef ook je fantasie de ruimte!

Nu ben jij aan de beurt. Hoe zou jij je creativiteit kunnen omzetten in een mooi project? Heb jij misschien een inspirerende reis in je herinnering die je zou kunnen gebruiken als inspiratie voor een mooi project?  Want je hoeft niet mee te doen aan de Mystery Blanket om toch voor jezelf een spannende ervaring op te zetten.

Sluit je ogen en denk terug aan jouw laatste reis. Hoe zou je die ervaring kunnen vertalen naar een mooi brei- of haakproject? Welke kleuren zou je gebruiken? Heb je misschien nog foto’s die je kunt gebruiken als inspiratie voor de kleuren en de verschillende patronen?

Pak een kop thee en geef jezelf even 5 minuten om daarover te dagdromen. Je zult merken dat je er heel blij van wordt. En misschien bedenk je wel iets heel moois!

Mijn vraag aan jou

Nu heb ik nog een vraag aan jou. Want ik ben benieuwd welke kleurcombinatie van de Arabian Nights jij het mooiste vindt. Zelf val ik best wel voor Marrakech. Maar ik zie dat veel mensen gelukkig ook kiezen voor Fata Morgana en 1001 Nacht. Wat vind jij de mooiste combi? Laat het me hieronder bij de reacties weten, dat vind ik leuk om te horen!

Zo maken we met z’n allen breien en haken steeds leuker.

Liefs,

Babette

 

Louise Heijnen
Door

Louise Heijnen

op 04 Nov 2020

Ik vind Arabian Nights het mooiste kkeurenpakket.

Brigitte
Door

Brigitte

op 05 Nov 2020

Fata Morgana vind ik het mooist

Elzeline
Door

Elzeline

op 04 Nov 2020

Marrakech!!!! Lekker vrolijk

Annie
Door

Annie

op 04 Nov 2020

De Kleuren die mij aanspreken zitten in Arabische nachten.

Carla Barendregt
Door

Carla Barendregt

op 04 Nov 2020

Ik vind marrakechheel mooi

els
Door

els

op 04 Nov 2020

marrakech vind ik het mooiste kleurenpakket

jeannine
Door

jeannine

op 06 Nov 2020

Ben gewonnen voor het Marrakech kleurenpakket

Ria goorsenberg-meekel
Door

Ria goorsenberg-meekel

op 04 Nov 2020

Ik vind Marrakech het mooist.

Stella
Door

Stella

op 04 Nov 2020

Fata Morgana vind ik de mooiste!

Chantal
Door

Chantal

op 04 Nov 2020

Marrakech ... prachtig!

A.eenhoorn
Door

A.eenhoorn

op 05 Nov 2020

Fata morgana

Roos Derksen van Ingen
Door

Roos Derksen van Ingen

op 05 Nov 2020

Ik ben echt weg van Marrakech, de warme kleuren 🤩

Yda Soepboer
Door

Yda Soepboer

op 05 Nov 2020

Marrakech vind ik de mooiste. Warme en toch gedekte kleuren

Nelly
Door

Nelly

op 05 Nov 2020

Marrakech vind ik het mooiste

vera
Door

vera

op 05 Nov 2020

ik vind de arabian nights mooi.,maar het moet natuurlijk ook in je omgeving passen

Trude
Door

Trude

op 05 Nov 2020

Maraques

Greet
Door

Greet

op 05 Nov 2020

Fata Morgana: zachte kleuren die mooi passen bij bijna interieur. Maar de andere combinaties zijn ook prachtig! Het ligt bij mij ook zeker aan "the mood I'm in" 😊

Jenny
Door

Jenny

op 05 Nov 2020

Marrakech

Irene
Door

Irene

op 05 Nov 2020

1001 nacht; prachtige kleuren!

Corrie
Door

Corrie

op 05 Nov 2020

Ik twijfel tussen Arabische nachten en Marrakech. De kleuren van de foto's vind ik mooier dan de kleurenstaaltjes onder de foto's.

Roelien
Door

Roelien

op 06 Nov 2020

1001 nacht of fata morgana deze pas goed bij mij interieur.

Myriam
Door

Myriam

op 06 Nov 2020

De kleuren van het Fata Morgana pakket spreken mij het meest aan.

Mieke
Door

Mieke

op 06 Nov 2020

Prachtige kleuren alle combi’s! In ons interieur past Arabische nachten duidelijk het beste.

Yolande
Door

Yolande

op 07 Nov 2020

Hallo Babette wat een prachtige kleuren, mijn keuzen zijn duizend en één nacht en Fata Morgana. Kan niet kiezen tussen die 2 wat een kleurenpracht

maria
Door

maria

op 08 Nov 2020

1001 nacht, mooie blauw groene tinten passen helemaal bij mij en onze caravan waar ik de deken ga gebruiken voor koudere avonden om lekker om te slaan of over de benen te leggen.

Corrie
Door

Corrie

op 08 Nov 2020

Wanneer ontvang ik mijn pakket? Mijn betaling was op dezelde dag vd bestelling. Duurt mij te lang.

Corrie
Door

Corrie

op 09 Nov 2020

Heb mijn pakket nog niet ontvangen ondanks de betaling. Dit is dan mijn reactie.

Reactie plaatsen