Tour de Fleece - Breiclub.nl
Tour de Fleece

Tour de Fleece. Liefhebber van wielersport of niet, het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de Tour de France weer gaande is. Vooral de feestelijke start in Utrecht dit jaar, de Grand Départ, heeft veel mensen op de been gebracht. Wat minder bekend is, is dat tegelijkertijd met de Tour de France en ander internationaal evenement plaatsvind: de Tour de Fleece, afgekort TdF.

tour de fleece

Wat is de Tour de Fleece?

Het idee is eenvoudig, gedurende de Tour de France gaan spinners van over de hele wereld gezamenlijk wol spinnen. De fietsers laten hun wielen in de rondte spinnen en wij onze spinnewielen en spintollen. Het is dus eigenlijk een “Spin-Along” waarvan de ervaringen en resultaten online gedeeld worden. Er zijn geen vast omlijnde regels, het enige wat de bedoeling is, is dat je spint, jezelf uitdaagd en plezier hebt!

tour de fleece

Net zoals bij de Tour de France zijn deelnemers georganiseerd in teams. Er zijn verschillende “officiële” teams die contact houden via de Tour de Fleece groep op Ravelry en een heleboel “wildcard” teams die in andere groepen ervaringen en voortgang delen. Ikzelf doe mee met Team Karma, van de Nederlandse Karma Swap Groep op Ravelry.

tour de fleece

Doelen voor Tour de Fleece

Dit is sowieso voor mij de eerste keer, dat ik meedoe met de TdF, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt. Ik heb mijzelf geen doelen gesteld van het soort “x meters spinnen” of het uitproberen van specifieke technieken. Dat komt voor een belangrijk deel, omdat spinnen voor mij puur hobby is. Breien en haken doe ik eigenlijk altijd in het kader van mijn eigen ontwerpen en patronen. Dus als ik eens iets anders wil, wat ook redelijk snel af is, dan ga ik spinnen. Het maken van garen is voor mij stukken sneller dan het breien ervan!

tour de fleece

Tijdens deze TdF heb ik mij daarom ten doel gesteld om gewoon wat meer spinnen en vooral te genieten van het sociale element. Niet alleen online, maar offline. Zo hadden wij voor de start een kick-off meet afgesproken, waarbij wij bij een van de dames in de achtertuin lekker gezamenlijk hebben zitten spinnen. Heel gezellig!

tour de fleece5

 

De foto’s laten zien wat ik tot nog toe tijdens deze Tour de Fleece allemaal gemaakt heb. Ik heb erg veel zin in de rest van de Tour!

 

tour de fleece-spinnen

Reactie plaatsen