Wolspektakel in Kerkrade op Moederdag, 8 mei - Breiclub.nl
Wolspektakel in Kerkrade

Het Wolspektakel in Kerkrade komt eraan. Kerkrade, het uiterste puntje van Limburg, ligt letterlijk tegen het Duitse Herzogenrath aangeplakt. Enkele weken geleden kregen we een mailtje van de organisatrice van het Wolspektakel, of we interesse hadden om mee te doen. Een dag buiten, met wolletjes! Geen gek idee, toch?

En wij vinden het best spannend om zo’n dag mee te maken. Wij nemen in ieder geval mee: MoYa Whisper en Harmony, katoen van onder meer Adriafil en Mr Cey, sokkenwolletjes van Adriafil, Opal en Chefwol’s Finest.

Wolspektakel in Kerkrade

Op Moederdag, 8 mei wordt er in hartje Kerkrade het eerste Wolspektakel georganiseerd. Chefwol.nl is aanwezig, evenals vele andere winkeliers en webshop collega’s. Het belooft een prachtige dag te gaan worden.

Ook worden er diverse demonstraties en workshops gegeven – en is er een schaapskudde aanwezig.

Veel vakmensen dus! Kom gerust langs! 

Kijk gerust even op de website.

Wolspektakel in Kerkrade

Zo leuk om te doen, en zo onvoorspelbaar soms. Het verven van sokkenwolletjes levert vaak mooie, onverwachte resultaten op. Diverse mensen hebben er inmiddels al kennis mee gemaakt, en we nemen ook een aantal cakes mee naar Kerkrade.  U leest het goed: cakes: de strengen winden wij op tot een cake, en we hangen een bedeltje aan het begin, en aan het eind.

420 meter  vierdraads sokkenwol om heerlijk mee te breien of te haken. De vraag kwam, en werd steeds hardnekkiger: wanneer organiseer je nu eens een sokkenclub? En ja – we zijn over stag gegaan.

Wat kunt u verwachten?

In uw pakketje zit in ieder geval een streng/cake  handgeverfd garen, het patroon voor de door u gekozen versie (breien of haken) en iets extra. Wat dat is, houd ik voorlopig nog even geheim.  En elke aflevering zal anders zijn.

De eerste aflevering staat gepland voor 1 juli aanstaande. U kunt kiezen: breien of haken. Of allebei.

Elk kwartaal komt er een nieuwe aflevering. (dus 1 oktober, 1 januari, 1 april, 1 juli).

De inschrijving voor de eerste aflevering is inmiddels gestart: u vindt de tijdlijn en verdere informatie hier.

Komt u ook langs op 8 mei in Kerkrade? En waar zou uw voorkeur naar uitgaan? Wol, katoen, beide?

Wolspektakel in Kerkrade

 

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
Ineke Rauwerda
Door

Ineke Rauwerda

op 04 May 2016

Jammer dat het zo ver weg is

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us