Sirdar Knit Along - Noahs Ark
Sirdar Knit Along: Noah’s Ark

Deze Sirdar Knit Along is op 18 september begonnen en is daarmee al even aan de gang. Maar ik vind het zo leuk, dat ik hem toch nog met je wil delen.

Deze Knit Along is van Sirdar. Sirdar is een Engelse producent van garens en patronen; bedacht en ontworpen door Sue Jobson.

Dit keer geen deken, kussen of een omslagdoek, maar knuffels.

Knuffels uit Noah’s Ark. Hoe leuk is dat!

Hoe werkt het?

Om de twee weken wordt op de site van Sirdar een nieuw patroon vrijgegeven van een koppeltje dieren. Apen, zebra’s, olifanten, giraffen, nijlpaarden, zelfs tijgers! Bij elk nieuw patroon wordt vermeld welk garen je nodig hebt om de beschreven dieren te breien.

Omdat de Knit Along al even aan de gang is, kun je nu de patronen allemaal in 1 keer downloaden, net zo makkelijk ….

Sirdar is een Engelse organisatie. Dat merk je natuurlijk omdat het een Engelstalig patroon is. Maar ook de gebruikte naalden wijzen op een Engelse afkomst. Naalddikte 3,25 mm wordt in Engeland heel veel gebruikt; in Nederland is deze naalddikte nog niet zo ingeburgerd. Breinaalden 3,25 mm zijn in Nederland wel te koop (even zoeken op internet).

Ik laat je de eerste 3 patronen van de Knit Along zien ….

Molly en Mickey AapSirdar-Knit-Along-1

Molly en Mickey zijn 2 ondeugende citrus aapjes, de eerste bewoners van de Ark van Noah. Gemaakt van Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK. Baby Bamboo is speciaal ontwikkeld om zo zacht mogelijk te zijn voor tere babyhuidjes. Samengesteld uit een viscose blend met bamboe en een klein aandeel wol.

Verkrijgbaar in 30 kleuren, zowel pastel als wat fellere kleuren. Deze aapjes zijn gemaakt in de kleur warm grey, aangevuld met een zachte geel en een frisse limoenkleur. De aapjes zijn ongeveer 19 cm hoog, als ze zitten.

Ellie en Eddie OlifantSirdar-Knit-Along-1

17 cm aan schattige olifant, in 2 kleurstellingen. Daarmee wordt direct duidelijk wie Ellie en wie Eddie is ….  De olifanten worden ook gebreid in Sirdar Snuggly Baby Bambou.

Gerry en George GiraffeSirdar-Knit-Along-4

Gerrie en George zijn de giraffen, helemaal klaar om in te checken op de Ark van Noah. In tegenstelling tot de aapjes en de olifanten, worden de giraffen gebreid van Cotton DK. Cotton DK is een draad van 100% katoen, met een mooie glans erover. De giraffen zijn gemaakt in prachtige kleuren. Met zulke leuke knietjes ………..

Benieuwd naar de andere koppeltjes?

Wil je weten hoe je de zebra’s Zoe en Zack, de nijlpaarden Hatty en Hector en de tijgers Tilly en Tommy kunt maken? (PS: Tilly en Tommy hebben ook van die leuke knietjes …. )

Kijk dan op de website van Sirdar . Hier vind je de gratis patronen. 

Sirdar-Knit-Along-3

Misschien is het leuk om van Noah’s Ark een cadeau in 2 delen te maken?
Twee koppeltjes voor Sinterklaas en twee (of meer?) koppeltjes voor Kerst?

Zo koop je jezelf meteen een beetje meer tijd om deze leukerds te maken …….

Reactie plaatsen