Mini beer bram, 10 verschillende versies - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

10 verschillende versies van mini beer bram

Jullie kennen hem vast wel, dit fantastische patroon van Stip&Haak. Mini beer bram is een snel te maken patroon dat ook geschikt is voor beginnende haak(st)ers. Ik laat jullie 10 verschillende versies van mini beer bram zien. Op de foto is een groot deel van het gehaakte gezin te zien.

Toen ik het patroon van mini beer bram zag begonnen de ideeën in mijn hoofd direct. Ik dook in mijn garenkast en werkte direct wat verschillende ideeën uit. Van mijn haakvriendinnetje en mijn moeder kreeg ik ook hulp want die werden door mij ook weer geïnspireerd.

Wat boffen jullie, we haken zo een hele grote familie brammetjes!

Ik begon een mini beer bram met mijn favoriete garen, namelijk scheepjes sweetheart soft. Na een uurtje of 6 haken was hij klaar, mijn heerlijke mini beer bram. Alleen zo mini was hij niet, hij heeft de maat gekregen van een “normale” knuffel. Maar Oh, wat is hij knuffelbaar!

mini beer bram

Vervolgens ging ik aan de slag met een knalblauwe beer bram knuffeldoek. Ik heb eerst de kop uitgewerkt en compleet in elkaar gezet en zocht toen inspiratie voor een mooie doek. Vervolgens koos ik voor een mooie 8 puntige doek met kleurwisseling. Ik heb dezelfde kleuren gebruikt als in de kop zodat het mooi 1 geheel zou worden. Hier zie je het resultaat.

mini beer bram

Tijdens een heel gezellige haakmiddag met mijn haakvriendinnen ben ik even op weg geholpen met nog meer versies van beer bram. Zo hadden zij een mint kleurige katoenen bram gemaakt, een gele rammelaar met bram en een prachtige “harige” bram. Wat zijn ze leuk en wat voel ik me weer geïnspireerd.

mini beer bram

Van de restjes van de tutteldoek heb ik ook nog een beer bram kop gemaakt en deze vervolgens bevestigd op een bijtring. Zo vormen ze samen een leuk setje voor een pasgeboren kindje.

mini beer bram

Toen ben ik aan de slag gegaan met zand-kleurig katoen en grijze stone washed. Ik heb verschillende naalddiktes gebruikt, namelijk 2,5 en 3. Hierdoor verschillen ze ook iets in grootte en geeft dat een heel leuk effect. Weer een paar mini-brammetjes die ik aan het gezin toe kan voegen.

mini beer bram

Vervolgens kwam mijn moeder nog met het idee om een mini mini beer te maken. Heel dun garen met naalddikte 2. Dat is helaas niks voor mij, voor mij te veel gepriegel. Toen heeft ze hem zelf voor me gemaakt en heb ik hem hetzelfde in elkaar genaaid als al zijn voorgangers.

Jullie hebben ook vast wel gehoord van het “nieuwe” garen Rico Bubble. Daar heb ik uiteraard ook nog een mini beer bram van gemaakt. Hij houdt heel veel van zijn broertje mini mini bram en ze gaan samen op de foto. Wat leuk zo samen!

mini beer bram

Ik hoop dat ik jullie nu ook op ideeën heb gebracht! Wat staat er nu bovenaan jullie lijstje?

 

Over de schrijver
Mijn naam is Minke, 27 jaar oud en ben een fanatiek amigurumi-haakster. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in de trends, events en alles wat er hip is omtrent het amigurumi-haken. Mijn haakervaring is nu ruim 2 jaar, eigenlijk nog heel kort. Maar doordat het haken me zo “gegrepen” heeft is het niet meer uit mijn leven te denken. Kasten vol met garen liggen te wachten tot mijn haaknaald er iets moois van gaat maken. Momenteel ben ik vooral bezig met het uitdagen van mezelf. Dit doe ik door moeilijke projecten of moeilijkere garen te gebruiken en hier zal ik jullie de komende tijd alles over vertellen! Om te kijken wat ik zoal heb gehaakt in de afgelopen jaren kan je mijn facebookpagina bezoeken onder: http://www.facebook.com/minkjes. Alles wat er nog gaat komen ga ik zoveel mogelijk met jullie delen!
Reactie plaatsen