Michael Vos: ponchos haken is gaaf!
Michael Vos: ponchos haken is gaaf!

Ponchos haken is gaaf! Dag allemaal! Mijn naam is Michael Vos, 25 jaar en poncho’s haken vind ik erg leuk om te doen!

Je ziet niet veel hakende of breiende mannen in Nederland en dus werd ik gevraagd om eens een gastblog te schrijven voor Breiclub.nl.

Ik haak inmiddels een klein jaartje, en zoals elk begin moeilijk is gold dat ook voor mij. Maar nu? Ik vind poncho’s haken super leuk!

Hoe ben ik begonnen met poncho’s haken?

ponchos haken 3

Het was de avond voor Oud & Nieuw, de televisie stond aan en mijn schoonmoeder was lekker aan het haken. Ik bedacht me dat haken er best leuk uitzag en vroeg of ze mij dat niet kon leren, zodat ik ’s avonds ook iets om handen heb als ik televisie kijk. Dat was mijn eerste stap.

Mijn schoonmoeder had ook net pas het haken onder de knie en probeerde mij te helpen. Het lukte me echter niet, en het begon er hilarisch uit te zien. Ik had het al bijna opgegeven en bedacht me dat haken misschien niet voor mij was weggelegd.

Ik begon me gefrustreerd te voelen: steeds weer proberen en steeds weer uithalen. Uiteindelijk kwam het vierkant wat ik probeerde te maken wel in zicht, maar hoe groter hij werd, hoe meer fouten we zagen.

Haken met fouten

Mijn vierkant werd steeds beter en ik begon gevoel voor het haken en het ritme te krijgen. Ik wilde er een kussen van maken, maar zag uiteindelijk dat er nog te veel fouten in zaten.

Mijn schoonmoeder maakte voor mij wéér een beginnetje en ik deed weer een tig aantal toeren opnieuw. Wéér kwamen er fouten te voorschijn en ik kwam er niet achter hoe dat kwam. De moed gleed uit mijn schoenen en ik begon na te denken wat mij leuk leek om te maken. 

Poncho’s haken op bestelling

Poncho’s haken! Dat wilde ik doen. Niet wetende hoe, maar gewoon even gegoogled en gevonden. Ik wilde die avond één poncho maken, en op het moment van schrijven ben ik bezig met poncho nummer 49! Momenteel ben ik druk met het bijhouden van mijn Facebookpagina en het haken van poncho’s en mutsjes op bestelling.

De WK-poncho

Voor het Wk was ik bezig met een poncho voor mezelf. Het was mijn trots en heb hem tijdens elke wedstrijd weer gedragen. De JuichPoncho sloeg aan en ik ging er eentje haken voor de verkoop.

ponchos haken 1

Ik wens iedereen (met name de beginners) heel veel succes met haken en geef niet op! Bedenk wat je leuk zou vinden om te haken en begin met dat simpele project.

Bedankt & veel plezier!

ponchos haken 2

P.S. Mocht je een poncho willen hebben “Made By Mike”? Neem dan even een kijkje op: http://facebook.com/PonchosMadeByMike.

 

Jennie Huisman
Door

Jennie Huisman

op 28 Aug 2014

Michael is zo GAAF.

jenneke van maurik
Door

jenneke van maurik

op 28 Aug 2014

tof volg michael ook op FB :-)

carolien
Door

carolien

op 28 Aug 2014

Hey michael wat super dit verhaal ook herkenbaar sommige dingen echt geweldig hoe je dit heb geschreven en vind het super geweldig dat er ook mannen haken dat laat zien dat het niet alleen voor vrouwen is en dat mannen zich niet hoeven te schamen dat ze ook haken ook al ken we elkaar alleen via facebook maar ik zeg ben trots op je en over 2 en 4 jaar gaan we de Ek/Wk poncho weer met veel plezier dragen.:) xxx

Bea
Door

Bea

op 28 Aug 2014

Zo ben ik ook begonnen ben nu een maand ok 4 bezig en vind het erg leuk

Jeannette. van Altena
Door

Jeannette. van Altena

op 28 Aug 2014

Stoer hoor Michael, je poncho's zien er erg leuk uit, veel succes met je haakwerk en je blog, groetjes Jeannette

Deurwaerder
Door

Deurwaerder

op 06 Jan 2017

Hoe kan ik weten hoeveel steken ik kan op zetten,mijn maat is 40.maar kan je ook bij schrijven wat een stokjes is of een vaste.je kan een filmke bij zetten zodat wij kunnen volgen voor een beginner dank u grtjs

Deurwaerder Edith
Door

Deurwaerder Edith

op 06 Jan 2017

Ik ik kan haken maar ik ga altijd scheef hoe Komt da

jolanda van zwol
Door

jolanda van zwol

op 28 Aug 2014

hoi michael,we hadden het er laatst nog over..wat hebben wij al wat afgehaakt het laatste jaar,het is zo lekker ontspannend,en ik ben trots op je,je hebt heel veel geduld gehad,maar kijk nu eens wat voorn mooie creaties je maakt/haakt.ik wens je nog heel veel haakplezierrrrrdikke knuff,je schoonmoeder hahah

Joke
Door

Joke

op 29 Nov 2015

Leuke gozer die Mike , alleen jammer dat hij op "steekje los" facebook pagina mensen zo behandeld zoals gisteren, dat is bij veel mensen niet in goede aarde gevallen, gebrek aan respect van de kant van Mike was ver te zoeken.

Deurwaerder
Door

Deurwaerder

op 07 Jan 2017

Hoeveel steken moet je op zetten voor beenwarmers.ik vindt dit leuk om als een beginner eerst dat te leren voor ik aan een poncho begin.dank u wel als je mij kan helpen

Reactie plaatsen