Gratis amigurumi haakpatronen - Breiclub.nl
Gratis amigurumi haakpatronen

Gratis amigurumi haakpatronen is het onderwerp van vandaag!

Een paar weken terug had mijn medeblogger Marijke het al over amigurumi breien. Vandaag vertel ik jullie wat meer over de originele Japanse techniek, namelijk amigurumi haken.

Het is al een heel begrip in de haakwereld, en toch zijn er nog veel mensen die deze term niet kennen. Ik ben dol op amigurumi, waag je ook een poging?

Amigurumi: Tja… wat is het eigenlijk?

Amigurumi is een Japans woord dat is ontstaan uit het samenvoegen van twee woorden: ami, wat ‘haken’ of ‘breien’ betekent, en nuigurumi ‘opgevuld knuffeltje’. Hoewel het woord ami dus zowel haken als breien kan betekenen, wordt amigurumi meestal gehaakt.

Amigurumis vind ik zelf het leukste om te haken! De knuffeltjes zijn snel klaar, gebruiken maar een beperkt soort steken en je hebt er maar heel weinig garen voor nodig.

img_9471-2

 

Cursus amigurumi 4 vos

Hierboven zie je enkele amigurumis die ik laatst heb gemaakt: uiltjes. Een tijdje geleden was iedereen zo gek van uiltjes, dus ik wilde er ook een paar maken!

Ik schreef mijn eigen patroon ervoor, dat je hier kunt vinden. Ik heb ook een vosje ontwerpen speciaal ontworpen voor de Amigurumi haakcursus die je kan volgen als je lid bent van Breiclub.nl.

In de amigurumi cursus leer ik je stap voor stap hoe je amigurumis haakt. We beginnen met de meest eenvoudige vormen, en bouwen het van daaruit langzaam op. Buiten het vosje horen er nog 3 schattige patronen bij de cursus. Ik heb er al zin in, ik ben zo benieuwd hoe jullie het vinden!

Aan de slag!

Heb ik jou ook enthousiast gemaakt? Dat dacht ik al! Ik heb wat leuke amigurumi patronen verzameld waar jullie meteen mee aan de slag kunnen.

Deze keer heb ik ook goed naar jullie geluisterd, en zijn het alleen maar Nederlandse patronen!

 

amigurumi haken

 

Het eerste patroontje is dit schattige konijntje van Stip en Haak. Dit patroon is geschikt voor beginners, want de vormen zijn vrij simpel te maken. Bij deze konijntjes worden veiligheidsoogjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zwarte kralen, knoopjes of kleine rondjes van vilt gebruiken.

amigurumi haken

 

Dit lieve walvis-matroosje is ontworpen door A La Sasha, een superleuke haakblog! Sascha raadt aan om een steekmarkeerder te gebruiken bij het haken, en dat is inderdaad erg handig. Bij amigurumi haak je namelijk meestal in spiralen, waarbij je dus niet goed ziet wat het einde van een toer is.

Als je een steekmarkeerder plaatst op de eerste of laatste steek van een toer (wat jouw voorkeur heeft), dan is dat ineens wel makkelijk te zien.

amigurumi005

Als laatste nog een uitdaging voor de wat gevorderde haakfan.. Een Assepoester-popje in twee verschillende versies, ontworpen door Irene Kiss. Hierboven zie je de Assepoester van het bal.

Als je de jurk omklapt zit de ‘gewone’ Assepoester aan de andere kant. Vind het patroon en meer foto’s hier. Als je klikt op ‘download’, zie je dat je ook de Nederlandse versie van het patroon kan kiezen.

Met een beetje fantasie kun je met dit patroon ook andere Disney-prinsessen maken. Op de Ravelry-pagina van het patroon kun je doorklikken naar de tab ‘projects’, waar je de popjes vindt die anderen hebben gemaakt. Erg leuk als inspiratie!

Wat is jouw eerste indruk van amigurumi haken?

Mysterblanket_640x150_2015

Marian
Door

Marian

op 28 Jul 2014

Graag zou ik de curcus amigurumi willen volgen

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 31 Jul 2014

Hoi Marian, vanaf 1 september kan je de cursus bij ons volgen. Zet de datum maar in je agenda!

Alexa Boonstra
Door

Alexa Boonstra

op 04 Aug 2014

Leuke patroontjes! Vooral Cinderella lijkt me leuk om een keertje te maken :) Heb je ze zelf al geprobeerd?

Carmen
Door

Carmen

op 11 Aug 2014

Hoi Alexa! Ik heb de andere patroontjes zelf nog niet geprobeerd, maar ze lijken mij ook heel leuk! Vooral die assepoester inderdaad ;)

Marlies
Door

Marlies

op 29 Jun 2016

Zijn er ook bepaalde patronen voor het walvisje, ziet er erg grappig uit namelijk!

Luzeth Vellinga
Door

Luzeth Vellinga

op 06 Apr 2019

Ik haak het ratje uit Betoverende amigurumi knuffels van Lilleliis. De pootjes krijg ik niet voor elkaar. Ik heb hulp nodig.

Reactie plaatsen