Zeemeerminnen en ridders haken
Zeemeerminnen en ridders haken

Met 1 meisje en 2 jongens in huis zijn zeemeerminnen en ridders dagelijkse kost… Alhoewel dat tegenwoordig ‘Minecraft’ heet en het hipper is om ‘mermaid’ te zeggen.

Diep in de zee…

Dit haakpakket (9,95 EUR) van Wolcafé (www.wolcafé.nl) kocht ik op de eerste Belgische Handwerkbeurs in Flanders Expo (Gent). Voor de eerste maal georganiseerd maar meteen een schot in de roos. Veel Nederlandse standhouders waaronder dus ook Wolcafé.

Omdat mijn dochter grote fan is van zeemeerminnen moest ik er dringend eens eentje haken. Een haakpakket kopen is dan ook ideaal! Je hebt het patroon, de juiste hoeveelheid garen en veiligheidsoogjes in 1 pakket én je kan dus meteen aan de slag.

Geen zeemeermin zonder een trouwe vriend…

Deze guitige zeebewoner kocht ik als pakket op KreaDoe 2017. In 4 van de 8 armen stop je een rammelkraal. Het pakket kocht ik bij Creatief Boetiek (www.creatiefboetiek.nl). Ook de rammelkralen zaten in het pakket maar hoef je niet te gebruiken. Ik gebruikte enkel niet de bijgeleverde veiligheidsoogjes, die vond ik wat te groot. Ik ging voor kleinere, roze exemplaartjes. Ben je niet zeker over de veiligheid van de oogjes dan kan je ze borduren.

Ridderprinses

Wat een leuke opdracht! Of ik een ridderhelm muts zou kunnen maken. Tuurlijk proberen we dit even uit!

Stap 1…op zoek naar een patroon. Ik vond een Nederlandstalig patroon bij Annelies Baes van Vicarno (www.vicarno.com).

Deze ontwerpster is een krak in het ontwerpen van sjaals….waaaauuuuww. Ik vond het super om haar ontwerpen te ontdekken. En altijd leuk als ze gratis ontwerpen te vinden zijn op de webstek. Voor 3,50 EUR kocht ik dit patroon. Betalen, downloaden en ik kon meteen aan de slag. Het patroon werd in 2 maten beschreven. Voor peuters (maat 45-50 cm) en kleuters (maat 50-55 cm).

Stap 2…het garen. De muts wordt gehaakt in Scheepjes Pittsburgh. Het is een klassiek garen. Een combinatie van wol (40%) en acryl (60%) zorgt voor de stevigheid en vormvastheid. Uitermate geschikt voor mutsen dus. Je kan hem volledig in het grijs haken of werken met een contrasterend kleur erbij zoals blauw of rood.

Stap 3…haken maar. Je gebruikt haaknaald 4,5 of 5 mm. De helm moet je strak haken dus je voelt dit wel snel zelf aan. Het patroon is duidelijk uitgeschreven met voldoende foto’s erbij. Een geslaagd patroon! Het haken verliep vlot en ik ondervond geen enkel probleem. Ik werkte af met stoere, grijze knopen. En kelner vizier blokte ik nog.

Stap 4…aandoen…zie hier het resultaat. Best geslaagd volgens mij!!!

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken…

 

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

 

Ellen

X

Reactie plaatsen