Zakjes en tasjes ... we kunnen er nooit genoeg van hebben - Breiclub.nl
Over zakjes en tasjes...

Zakjes en tasjes … we kunnen er nooit genoeg van hebben!  Rugzakjes, pennenzakjes, manden … allemaal voor de kleinste schatten. En als we ze dan nog eens allemaal zelf kunnen haken … waauuuwww 

Deze zomer verscheen het boek ‘Amigurumizakjes & andere tasjes’. Het boekje is van ontwerpster Chabepatterns. Deze Mexicaanse madam ontwerpt de heerlijkste tasjes. Ze schrijft in het Spaans en Engels maar er is dus een Nederlandse versie verschenen (handgeklap).  Wil je meer ontdekken over deze dame, haar ontwerpen en blog surf dan naar www.chabepatterns.com

Zakjes en tasjes

Het boek bestaat uit 17 speelse ontwerpen. Dinorugzak, uiltjestasje, pyjamazakjes, … , tasjes en nog eens tasjes …

Zakjes en tasjes

Je hebt de “makkelijke” ontwerpen en de “gemiddelde” ontwerpen. Toch zou ik het boek aan de beginnend haakster niet meteen cadeau doen. Er wordt veel met tapestry gewerkt en dat is al van een andere moeilijkheidsgraad dan alleen maar iets met vasten haken!

De uitleg over wat je nodig hebt, wat je moet weten vooraleer je eraan begint en welke steken er worden gebruikt is allemaal wat lang en saai. Dit alles compenseert men wel met de originele tasjes en leuke foto’s. De uitleg bij de patronen is duidelijk en met voldoende foto’s geïllustreerd.

Zakjes en tasjes

Ik ging aan de slag met Scheepjeswol Ambiance (4,95 EUR/bol). Deze wol is een mix van 50% wol en 50% acryl. Ik gebruikte 1 bol. Je hebt ze nodig voor de kleine stippen (6 stuks) en de grote stippen (6 stuks). Voor dit alles werd een haaknaald 5,5 mm gebruikt.

Zakjes en tasjes

Voor het grote werk heb je 3 bollen Scheepjeswol Roma Big (5,95 EUR) nodig. Je werkt met haaknaald 10 mm én met dubbele draad. Dit is een wol van 100% acryl en valt onder de categorie super bulky garen.

En dan kan je eraan beginnen… de mand is eigenlijk wel vlug klaar doordat je werkt met het bulky garen. Je gaat aan de slag met de basissteek vasten en de afwerking is ook simpel.

Zakjes en tasjes

Ik ben er super tevreden mee.

Zo een leuk tasje haken staat natuurlijk ook nog op mijn verlanglijstje maar momenteel moet alles snel snel en heb ik geen geduld om aan tapestry te beginnen want het gaat me te langzaam.

Veel haakplezier!

 

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

 

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 16 Sep 2017

Ja, dat gaat lekker snel, met dik garen! Wat zijn er veel boekjes met leuke dingen nu! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen