Kersthaken, elk jaar weer zo veel inspiratie - Breiclub.nl
Jingle bells...jingle bells...jingle all the way...

Jingle bells...jingle bells...jingle all the way...

Kersthaken … je kan eigenlijk een volledig jaar vullen met het haken voor kerst … al die leuke boeken, toffe patronen … zo veel inspiratie. Dit jaar ging ik voor een kerstbeer van Stip en Haak, een kerststal van juffrouw Hutseklutsen een engel van Mr. Cey

De kerststal is klaar en staat te blinken in de boom (je leest het goed: erin). Ik ging voor een “lekkere” boom dit jaar.  Snoepjes, peperkoekenmannetjes, lolly’s én een kerststal van juffrouw Hutsekluts.

kersthaken

Op www.juffrouwhutsekluts.com kan je het patroon van Jozef, Maria & kindje Jezus aanschaffen voor 4,95 EUR. Hiervoor krijg je de beschrijvingen voor de 3 poppen en de kribbe én een leuke kleurplaat erbij voor de kids.  Ik gebruikte Scheepjes Catona en haaknaald 2,5 mm. Hoeveel je precies van alle kleuren nodig hebt staat er ook in. Handig toch. Alle delen kun je aan elkaar haken en dat vindt ik er net zo leuk aan.

kersthaken

Je gebruikt de traditionele steken zoals lossen, vasten, halve vasten en halve stokjes.

kersthaken

Enkel voor Maria gebruik je de kreefstensteek. Handige tip van juffrouw Hutsekluts zelf … surf eens op YouTube voor een filmpje over deze steek en je hebt het zo onder de knie. Tekst en uitleg over deze steek krijg je natuurlijk ook mee in het patroon.

Stip en Haak

Mijn eerste Stip en Haakpatroon is Beer Bram, de kersteditie.  Een nogal grote knuffelbeer met kerstbroek en bijpassende kerstmuts.  Gehaakt met Scheepjes Catona en mijn favoriete 2,5 mm haaknaald.

kersthaken

Voor de beer koos ik een warm chocoladebruin als kleur van het lijf. De snuit haakte ik in een contrasterend bruin en wordt afgewerkt met een zwarte neus. De broek is afwisselend in kerstgroen en kerstrood gehaakt.  De nagels borduur je.  De muts werk je af met een wit pluizig garen en een pompom.  Op de site www.stipenhaak.nl kan je een groot aanbod aan gratis én kooppatronen vinden. Deze beer was een opdracht in mijn wekelijkse haakles. Geslaagd!

kersthaken

Hero en de magie van kerst

Eerlijk gezegd ligt het boek me niet zo. Enkel de engel is mijn ding.

kersthaken

Het verhaal in het boek heb ik voorgelezen aan mijn 5-jarige zoon maar het kon hem niet echt boeien.  De figuren uit het boek kunnen allemaal gehaakt worden.  Maar ja ik vond ze niet zo mooi. Jammer. Oma Miek, de grinch, de sneeuwman, Hero, de pinquin,… nee enkel de engel springt er voor mij uit.

kersthaken

Ik haakte ze met restjes Annell Miami en haaknaald 2,5 mm.  Ze valt wel nogal groot uit. Maar haakt echt leuk weg. Geen moeilijk patroon.

kersthaken

Ik wens al mijn lezers, volgers, medehaaksters, een jaar met enorm véél haakavonturen …

Ellen

X

mespetitscalins.wordpress.com

Reactie plaatsen