Tunisch haken: dit schitterend uitgewerkte boek is de bijbel - Breiclub.nl
Boekenreview met give-away

Tijdens de boekpresentatie van het boek “Workshop tunisch haken” heb ik het dit prachtige boek in handen gekregen. Wat een schitterend uitgewerkt boek met veel verschillende ideeën, steken en patronen.

Het boek is een bijbel voor het tunisch haken te noemen. Als je hem openslaat krijg je eerst heel uitgebreid de basis tunische steek te zien, waarin ze stap voor stap uitleggen hoe je tunisch moet haken. Bij tunisch haken maak je gebruik van een heengaande en teruggaande toer.

Ze leren je hoe je een losse kantsteek kan uitvoeren maar ook een vaste wordt uitgebreid uitgelegd. Ook is het meerderen en minderen uitgelegd en natuurlijk het afkanten.

Nu kan je eigenlijk al aan de slag met een proeflapje. Dit heb ik uiteraard ook gedaan, want als je eenmaal snapt wat ze van je willen gaan je handen jeuken (althans, die van mij wel).

Er worden vervolgens heel veel andere basissteken uitgebreid besproken. Ook vind je allerlei ideeën voor het variëren met kleur en het aanhechten van kleuren. Eigenlijk kan je echt alles vinden wat je nodig hebt in 1 boek. 

Dan blader ik door naar de motieven. Wauw mijn mond valt open! Er staan prachtige motieven in. Ik pik er een paar voor jullie uit:

tunisch

 

Dit is het versprongen kruismotief.

 

tunisch

 

Dit is het ribbelmotief 2/2.

 

 

Dit is het gerstekorrel motief.

Vooral het gerstekorrel motief spreekt mij erg aan. Ik denk dat ik deze steek ga gebruiken om een mooie clutch mee te haken!

In het boek staan heel veel verschillende motieven dus je kan heel veel variëren. Door de duidelijke beschrijving en de diversiteit is het voor iedereen leuk. Het is in mijn ogen geschikt voor een beginner en een gevorderde.

Oké, door naar de uitgeschreven patronen! Ik kan niet stoppen met het bewonderen ervan, er is heel veel moois te vinden.

De paar die er voor mij uitspringen zijn deze:

 

 

Het plaid, ontworpen door Gabrielle en Andrea zelf.

 

tunisch

 

En het tunisch gehaakte portemonneetje van Leonie. Ik ben gek op klipsluitingen. Stiekem heb ik deze al gemaakt tijdens de workshop/boekenpresentatie van vorig blog.

Al met al is dit boek dus een ontzettende aanrader!

Het leukste van alles is dat ik een exemplaar van het boek “Workshop tunisch haken” aan jullie weg mag geven! Dit exemplaar is ook nog eens gesigneerd door Leonie en Alice.

tunisch

 

Wat moet je doen?

Stuur een e-mail naar info@minkjes.nl met hierin je naam en e-mailadres. Je loot dan automatisch mee voor het boek! De winnaar wordt op woensdag 5 juli getrokken en ontvangt dan een mailtje. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Ik zou het ook heel leuk vinden als je mijn pagina Minkjes Handmade liked op facebook, en de pagina van Leonie (Wolcafé) ook. Maar dit hoeft uiteraard niet!

Ik wens jullie allemaal veel succes en vergeet niet te mailen he!

Marijke Pikkert
Door

Marijke Pikkert

op 30 Jun 2017

Heel leuk boekje over tunisch haken vind ik erg leuk.

Akkelien
Door

Akkelien

op 30 Jun 2017

Ha, lekker enthousiast :-) Ik ben nu zeker geïnteresseerd, het klinkt als een aantrekkelijk boek en ik heb nog niet veel ervaring met Tunisch haken. Ik ga je blog even opzoeken. Groetjes, Akkelien

Toos Schuijt
Door

Toos Schuijt

op 03 Jul 2017

Ziet er gelikt uit, ga er zeker mee aan de slag en ik hoop voor jullie velen met mij!👍 Succes Toos.

Wilma Koers
Door

Wilma Koers

op 03 Jul 2017

oew lijkt me heel fijn omdat ik het tinisch haken wil leren en dat zou me enorm helpen, ga jullie meteen liken

Cora van Dijk
Door

Cora van Dijk

op 03 Jul 2017

Lang geleden dat ik tunisch haakte. Zou ik het nog kunnen? Toch eens proberen met iets eenvoudigs.

Minke
Door

Minke

op 05 Jul 2017

Lieve deelnemers van de give-away,Wat een overweldigend aantal inzendingen, ik heb er 268 geteld! Ik heb mijn broertje zonder informatie vooraf een getal tussen 1-268 laten kiezen, en het is nummer 29 geworden.Jaimy Keurentjes wint het boek “Workshop tunisch haken”! Van harte gefeliciteerd. Ik stuur je een mail zodat je je adresgegevens naar mij kan sturen zodat het boek hopelijk morgen op de post kan.Voor de rest van de deelnemers, heel erg bedankt voor het meedoen! Ik voel me gevleid dat er zoveel lezers op mijn blog zijn.Wil je het boek “Workshop tunisch haken” aanschaffen? Dat kan natuurlijk, via de volgende link: https://www.wolcafe.nl/Boek-workshop-tunisch-hakenNogmaals bedankt, en tot mijn volgende blog! Liefs, Minke

Reactie plaatsen