Kabels haken is helemaal niet zo moeilijk - Breiclub.nl
Kussens met kabels haken is helemaal niet zo moeilijk

Kussens met kabels haken is helemaal niet zo moeilijk

Deze keer haakte ik twee kussens uit het boek ‘Kabels haken’ van Leonie Schellingerhout. Een leuk boek wat velen van jullie vast al kennen. Mocht dat niet zo zijn dan is het zeker een tip om in huis te halen!

Mijn oude kussens zijn aan vervanging toe

Toen ik nog niet zo heel lang haakte besloot ik om nieuwe kussenhoezen voor m’n kussens in de bank te haken.

Super trots natuurlijk, dat ik dat zelf kon, maar niet helemaal gelukt. Ik gebruikte niet echt een patroon, maar zocht een leuke steek. Wat vervolgens betekende dat de maten niet helemaal klopten. Ik had geen zin om steeds het kussen erbij te pakken (ja geen zin, ik zeg het maar gewoon eerlijk haha). En vervolgens werkte ik het ook niet goed af, waardoor er laatst een enorm gat in een van de kussens ontstond. Echt tijd dus om nieuwe kussenhoezen te haken.

Een leuk kerstcadeau

Met kerst had ik het geluk dat ik een aantal mooie haak boeken mocht aanschaffen, waaronder het boek ‘Kabels haken’ van Leonie Schellingerhout.

Kabels haken

En laten er in dit boek nu net twee geweldige patronen van kussenhoezen in staan.

Kabels haken

Kabels haken

Dit boek van Leonie gaat specifiek over het haken van kabels en ze laat in het boek zien dat je eigenlijk van alles kunt haken met kabels. Het boek is ingedeeld in verschillende thema’s zoals ‘woonkamer’, ‘badkamer’ en ‘veranda’. Bij ieder ‘thema’ worden er patronen getoond van hele mooie spullen.

Kabels haken

Voorin het boek wordt de basis goed en duidelijk uitgelegd. Ik had al wel eerder wat spullen met kabels gehaakt, dus helemaal nieuw was het voor mij niet, maar als je de uitleg gewoon volgt is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En het ziet er wel fantastisch uit.

Kabels haken

Kussens

Kabels haken

Ik besloot dus allereerst om met de kussens aan de slag te gaan, omdat deze echt aan vervanging toe waren. Wel moeilijk kiezen hoor, want er staan veel patronen in het boek die mij aanspreken.

Leonie gebruikt ook erg mooie garens, zelf koos ik er alleen wel voor om voor een iets goedkoper garen te gaan, namelijk de Julia van Zeeman.

Dit omdat mijn kinderen het grandioos vinden om af en toe eens lekker in de bank te springen en het niet zo storend vinden dat de kussens daarbij uit de bank vallen. Niet dat mijn vloer nu zo vies is, maar met een peuter en bijna kleuter snap je vast dat ik voorlopig toch nog maar voor een iets goedkoper wolletje ga.

Wanneer je dit doet let dan wel goed op dat de dikte van de wol klopt met de wol die in het patroon wordt gebruikt, anders kloppen de verhoudingen natuurlijk niet meer.

Hieronder kun je zien hoe mijn kussens er uit zijn komen te zien.

Hoe snel gaan jullie naar de winkel om dit boek aan te schaffen?

Groetjes Nicole

Johanna
Door

Johanna

op 27 Apr 2017

Hallo Nicole. Ik heb het boek ook, staan hele mooie patronen in. Nou moet ik zeggen dat ik nog een keuze moet gaan maken, eerst moest de Mystery Blanket deken 2016 af. Ik zeg nog wel is, om alles te kunnen maken wat ik leuk vindt, mag ik wel 300 jaar worden. Blijft allemaal leuk om te doen.

Nicole
Door

Nicole

op 27 Apr 2017

Heel herkenbaar haha ;-) er is zoveel moois te haken!

Janet Mulder
Door

Janet Mulder

op 30 Apr 2017

Hoi Nicole, Wat een leuk boek, ga hem zeker kopen/vragen. Ik heb een net de kabels leren haken,van m'n haakjuf! Wat is haken toch mooi, ik had dit verwacht als breister. Ik ben helemaal om.

Margreet
Door

Margreet

op 30 Apr 2017

Lijkt me leuk om mooie gekleurde kussenhoezen te breien, maar eerst moet mijn mystery blanket af!!!!

Reactie plaatsen